Almás morzsasüti hideg vaníliakrémmel

Almás morzsasüti hideg vaníliakrémmel

Almás morzsasüti hideg vaníliakrémmel

Almás morzsasüti hideg vaníliakrémmel
A morzsasüti a kezdő háziasszonyok nagy kedvence, mert ha valami, akkor ez tényleg semmi ördögi trükköt nem igényel. Mindezek mellett pedig nagyon finom, olcsó, gyors, szóval egy hirtelen támadt édesség utáni rohamot is csillapítani lehet vele. A gyümölcsök pedig tetszés és évszak szerint variálhatók.
Nyomtatás
Sütési idő
25 min
Sütési idő
25 min
Hozzávalók
  1. - 200 g liszt
  2. - 1 mk. só
  3. - 100 g hideg vaj
  4. - 150 g cukor
  5. - 4 db közepes alma
  6. - 1 tk. őrölt fahéj
  7. Vaníliakrémhez
  8. - 2 tojássárgája
  9. - 2 ek. cukor
  10. - 2 cs. vaníliás cukor
  11. - 2 ek. liszt
  12. - 5 dl tej
Elkészítési javaslat
  1. Az almákat megmosom, meghámozom, és szeletekre vágom. Egy tálba teszem, megszórom egy kevés cukorral és fahéjjal. A lisztet egy másik tálba szitálom, elkeverem benne a sót, hozzáadom a cukrot, és a vajat, majd kézzel elmorzsolom (de nem kell túl finomra, maradjon morzsás állagú).
  2. A fahéjas cukros almát beleforgatom a lisztes keverékbe, és egy enyhén vajazott pitesütő formába (24 cm átmérőjű) egyengetem. 180 fokon 25-30 perc alatt aranybarnára sütöm.
  3. A vaníliakrémhez a tojássárgáját kikeverem a cukorral, és a vaníliás cukorral. Hozzáöntök körülbelül 2 dl tejet, hozzáadom a lisztet, csomómentesre keverem, végül hozzáadom a maradék tejet. Ezután vízgőz fölött állandó kevergetés mellett kb. 15 perc alatt besűrítem. Nem kell sziklaszilárdnak lennie, kellően folyós legyen.
  4. Az elkészült, még langyos süteményt hideg sodóval meglocsolva kínálom.
Megjegyzések
  1. A süti langyosan adja ki igazán jól az ízeket, érdemes így fogyasztani, a hideg vaníliakrém pedig csak hab a tortán.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/