Almatorta fahéjas cukorral

Almatorta fahéjas cukorral

Almatorta fahéjas cukorral

Almatorta fahéjas cukorral
Igazán őszies ízvilágú ez a szuper könnyen összeállítható sütemény, ami ugyanakkor nyáron is megállja a helyét, különösen egy borongós, esős hétvégén lehet remek választás.
Nyomtatás
Sütési idő
20 min
Sütési idő
20 min
Hozzávalók
  1. - 18 dkg liszt
  2. - 1,5 tk sütőpor
  3. - csipet só
  4. - fél tk. őrölt fahéj
  5. - 8 dkg szobahőmérsékletű vaj
  6. - 17 dkg porcukor
  7. - 1 nagy tojás
  8. - 1,25 dl tej
  9. - 1 cs. vaníliás cukor
  10. - 2-3 közepes nyári alma
Tetejére
  1. - 1 tk. fahéj
  2. - 2 ek. kristálycukor
Elkészítési javaslat
  1. A lisztet tálba szitálom, hozzáadom a sütőport, sót és a fahéjat, összekeverem. Az almákat, megmosom, meghámozom, kimagozom, felszeletelem.
  2. A vajat habosra keverem a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadom a tojást, ezzel is kikeverem, majd apránként beleöntöm a tejet, és gépi habverővel alacsony fokozaton simára, csomómentesre keverem.
  3. A száraz hozzávalókat beleszitálom a vajas masszába, és alaposan összedolgozom a tésztát. Közepesen folyékony állagú tésztát kapok.
  4. Egy kivajazott, lisztezett kerek, kapcsos 24 cm-es tortaformába simítom a tésztát, majd szépen körberakom a meghámozott almaszeletekkel. Enyhén belenyomkodom a masszába. Végül meghintem a fahéjas cukorral.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben sütöm 10 percig, majd 150 fokra veszem a hőmérsékletet, és így sütöm további 30 percig. Kb. 20-25 percig a formában pihentetem a tortát, hidegen könnyebben szeletelhető.
Megjegyzések
  1. Ha a teteje pirulni kezdene, fedd le fóliával, kivétel előtt pedig tűpróbával ellenőrizd!
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/