Bundában sült almaszeletek fahéjas porcukorral
2017.02.13 | 12:07
Beküldve:Gyümölcsös süti, Összes
Bundában sült almaszeletek fahéjas porcukorral
Fincsi.hu
2017-02-13 13:22:06
Remek nasi hétköznap délutánokra. Elkészítése nem tart tovább 10- 15 percnél, kiváló tízórai gyanánt ,vagy csak úgy, és akkor is bevethető, ha hegyekben áll az alma a kamrában, és kicsit fel szeretnéd dobni valamivel.
Nyomtatás
Hozzávalók
- kb. 20 db almakarikához
- - 4 közepes alma
- - kb. 5 dkg liszt
- - 2 tojás
- - 1 ek. cukor
- - csipet só
- - 1 ek. olaj a tésztába + a sütéshez
Hempergetni
- - fahéjas porcukor
Elkészítési javaslat
- Az almákat meghámozom, magházukat kivágom, és nagyjából ujjnyi széles karikákra vágom.
- A tojásokat egy tálba ütöm, kézi habverővel felverem, hozzáadom a lisztet, a sót, a cukrot, és az olajat, majd csomómentesre keverem. Sűrű, palacsintatészta szerű (ebből a tésztából elhagyható a tej vagy ásványvíz) masszát kapok, ebbe forgatom bele a karikára vágott almát. A tészta tényleg legyen sűrűbb, mint mondjuk egy átlagos palacsintatészta, különben lefolyik az almáról.
- Teflonos palacsintasütőben vajat hevítek, és a gyümölcsdarabok mindkét oldalát aranybarnára sütöm. Itatóspapírra (vastagabb szalvétára) szedem, hogy felszívja a felesleges zsiradékot, majd megforgatom a fahéjas porcukorban.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/