Bundában sült almaszeletek fahéjas porcukorral

Bundában sült almaszeletek fahéjas porcukorral

Bundában sült almaszeletek fahéjas porcukorral

Bundában sült almaszeletek fahéjas porcukorral
Remek nasi hétköznap délutánokra. Elkészítése nem tart tovább 10- 15 percnél, kiváló tízórai gyanánt ,vagy csak úgy, és akkor is bevethető, ha hegyekben áll az alma a kamrában, és kicsit fel szeretnéd dobni valamivel.
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. kb. 20 db almakarikához
  2. - 4 közepes alma
  3. - kb. 5 dkg liszt
  4. - 2 tojás
  5. - 1 ek. cukor
  6. - csipet só
  7. - 1 ek. olaj a tésztába + a sütéshez
Hempergetni
  1. - fahéjas porcukor
Elkészítési javaslat
  1. Az almákat meghámozom, magházukat kivágom, és nagyjából ujjnyi széles karikákra vágom.
  2. A tojásokat egy tálba ütöm, kézi habverővel felverem, hozzáadom a lisztet, a sót, a cukrot, és az olajat, majd csomómentesre keverem. Sűrű, palacsintatészta szerű (ebből a tésztából elhagyható a tej vagy ásványvíz) masszát kapok, ebbe forgatom bele a karikára vágott almát. A tészta tényleg legyen sűrűbb, mint mondjuk egy átlagos palacsintatészta, különben lefolyik az almáról.
  3. Teflonos palacsintasütőben vajat hevítek, és a gyümölcsdarabok mindkét oldalát aranybarnára sütöm. Itatóspapírra (vastagabb szalvétára) szedem, hogy felszívja a felesleges zsiradékot, majd megforgatom a fahéjas porcukorban.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/