Epres pudingos alagút

Epres pudingos alagút

Epres pudingos alagút

Epres pudingos alagút
Légiesen könnyed piskótával burkolt, csábítóan krémes és gyümölcsös töltelék. Lehűtve ellenállhatatlan. Mindössze egy őzgerinc formára lesz szükséged, és már kész is az alagút.
Nyomtatás
Sütési idő
12 min
Sütési idő
12 min
Piskótához
  1. - 3 tojássárgája + 3 ek. víz
  2. - 3 tojásfehérje
  3. - 6 ek. cukor
  4. - csipetnyi só
  5. - 6 ek. liszt
  6. - 2 tk. sütőpor
Krémhez
  1. - 2 cs. vanília ízű pudingpor
  2. - 2 dl habtejszín
  3. - ízlés szerinti édesítő/cukor
  4. - 6 dl tej
  5. - 30 dkg friss eper
Elkészítési javaslat
  1. A lisztet elvegyítem a sütőporral. A fehérjéket a sóval és a vízzel habbá verem, mikor már majdnem kész, hozzáadom a cukrot, és addig verem, míg szép fényes, vágható keménységű lesz. A sárgáját is hozzáadom, és kézi habverővel összevegyítem a habbal, majd legvégül apránként beleszitálom a sütőporos lisztet, és összeforgatom a masszát.
  2. Egy nagyméretű sütőtepsit (amit a sütőkhöz adnak) kibélelek sütőpapírral, majd belesimítom a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 12-15 percig sütöm. Mivel ez egy vékonyka tészta, hamar megég, érdemes rápillantgatni!
  3. Ha kész, kiveszem a sütőből, nagyon óvatosan egy másik sütőpapírra, (vagy konyharuhára) borítom, lehúzom a sütőpapírt, amin sült, majd visszahelyezem a tepsibe,és teljesen kihűtöm. A papírt nagyon lassan, óvatosan kell lehúzni, mert ilyenkor elég könnyen elszakadhat a piskóta.
  4. A krémhez a 2 pudingból a szokásos módon krémet főzök, annyi különbséggel, hogy kevesebb tejet adok hozzá (a tasakonként előírt 5 dl helyett 3 dl-t), így egy kicsit sűrűbb krémet kapok. Ezt lazítom a felvert tejszínnel, de csak azután, miután a puding teljesen kihűlt. Az epret megmosom, lecsepegtetem, megszárítom, felkockázom, és a pudingos, tejszínes krémbe forgatom.
  5. A kihűlt piskótát kétfelé vágom, de előtte lemérem a formát, mert pontosan bele kell szabni a piskótát. Egy őzgerinc formát kibélelek folpackkal, úgy, hogy bőven túllógjon a szélein is. A szélesebb csíkot belefektetem az őzgerinc formába, megtöltöm a krémmel, majd lefedem a maradék, keskenyebb csíkkal.
  6. Alaposan körbefóliázva hűtőbe teszem dermedni. Ez minél tovább tart, annál jobb. Ha mélyhűtőbe teszed, rövidebb idő is elég, hogy szépen szeletelhető legyen, és ne folyjon ki a töltelék.
  7. A folpackból való kibontáshoz ráhelyezek egy tálcát, átfordítom, és szépen kicsusszan a formából. A folpackot könnyedén lehúzom róla, és máris tálalható.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/