Meggyes pite

Meggyes pite

Meggyes pite

Meggyes pite
Nyomtatás
Sütési idő
20 min
Sütési idő
20 min
Tésztához
  1. - 40 dkg liszt
  2. - 10 dkg cukor
  3. - 20 dkg vaj
  4. - fél csomag sütőpor
  5. - csipetnyi só
  6. - 2 tojás
  7. - 1 evőkanál tejföl
Töltelékhez
  1. - 80 dkg magozott meggy
  2. - cukor ízlés szerint
  3. - darált zabpehely
Elkészítési javaslat
  1. A tészta hozzávalóit összedolgozom, közepes keménységű, jól gyúrható tésztát kapok. Két részre osztom, és egyenként tepsi (30x23 cm) nagyságú lapot nyújtok. Az alsó lapot sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem, és villával megszurkálom. A meggy levét kinyomkodom.
  2. Megszórom a darált zabpehellyel, hogy legyen, ami felszívja a meggy maradék levét, majd egyenletesen eloszlatom rajta a magozott meggyet. Megszórom a cukorral, majd ráhelyezem a felső tésztalapot. Ezt is megszurkálom villával, majd lekenem tojással.
  3. 180 fokos sütőben 20-25 percig sütöm. Miután megsült, kicsit hagyom hűlni, majd kockákra vágva, porcukorral (vagy anélkül) tálalom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/