Meggyes tejfölös kocka
2017.02.13 | 9:16
Beküldve:Gyümölcsös süti, Összes
Meggyes tejfölös kocka
Fincsi.hu
2017-02-12 14:45:31
A könnyed kevert tésztaréteget fedő savanykás meggyet remekül kiegészíti az édes, tejfölös máz. Hidegen, kihűtve könnyebb szeletelni.
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Tésztához
- - 250 g tönkölybúza fehérliszt
- - fél cs. sütőpor
- - csipetnyi só
- - 2 dl tej
- - 130 g puha vaj
- - 120 g cukor
- - 2 egész tojás
- - kb. 600 g magozott meggy
Tetejére
- - 1 nagy doboz tejföl (450 g)
- - 2 egész tojás
- - cukor ízlés szerint
- - 1 cs. vaníliás cukor
Elkészítési javaslat
- A lisztet tálba szitálom, hozzáadom a sütőport és a sót, elkeverem. A vajat a cukorral habverővel habosra keverem, egyenként hozzáadom a tojásokat is, és simára keverem. A sütőporos lisztet apránként a tojásos masszához adagolom, és hozzáöntöm a tejet is, majd alaposan kikeverem a tésztát.
- A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 32x23 cm) öntöm, elegyengetem. A magozott, lecsepegtetett meggyet meghempergetem egy kevéske lisztben, majd a tészta tetején egyenletesen eloszlatom.
- A tejfölt, tojásokat és a cukrot kikeverem, és a meggy tetejére csurgatom, elsimítom.
- 180 fokra (légkeverésen) előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt szép aranybarnára sütöm. Hidegen szeletelem.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/