Meggyes tejfölös kocka

Meggyes tejfölös kocka

Meggyes tejfölös kocka

Meggyes tejfölös kocka
A könnyed kevert tésztaréteget fedő savanykás meggyet remekül kiegészíti az édes, tejfölös máz. Hidegen, kihűtve könnyebb szeletelni.
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Sütési idő
30 min
Tésztához
  1. - 250 g tönkölybúza fehérliszt
  2. - fél cs. sütőpor
  3. - csipetnyi só
  4. - 2 dl tej
  5. - 130 g puha vaj
  6. - 120 g cukor
  7. - 2 egész tojás
  8. - kb. 600 g magozott meggy
Tetejére
  1. - 1 nagy doboz tejföl (450 g)
  2. - 2 egész tojás
  3. - cukor ízlés szerint
  4. - 1 cs. vaníliás cukor
Elkészítési javaslat
  1. A lisztet tálba szitálom, hozzáadom a sütőport és a sót, elkeverem. A vajat a cukorral habverővel habosra keverem, egyenként hozzáadom a tojásokat is, és simára keverem. A sütőporos lisztet apránként a tojásos masszához adagolom, és hozzáöntöm a tejet is, majd alaposan kikeverem a tésztát.
  2. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 32x23 cm) öntöm, elegyengetem. A magozott, lecsepegtetett meggyet meghempergetem egy kevéske lisztben, majd a tészta tetején egyenletesen eloszlatom.
  3. A tejfölt, tojásokat és a cukrot kikeverem, és a meggy tetejére csurgatom, elsimítom.
  4. 180 fokra (légkeverésen) előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt szép aranybarnára sütöm. Hidegen szeletelem.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/