Pillekönnyű, gluténmentes málnatorta

Pillekönnyű, gluténmentes málnatorta

Pillekönnyű, gluténmentes málnatorta

Pillekönnyű, gluténmentes málnatorta
Gyors, olcsó ráadásul ideális rohanós hétvégékre, hiszen annyira hamar összeállítható, hogy annál hamarabb már csak eltüntethető. Pillekönnyű, lágy tészta málnával díszítve. Ez a süti önmagában is helytáll, aki azonban szereti fokozni az élvezeteket, bátran dobja fel egy kis adag hideg tejszínhabbal, tejsodóval, de a vaníliafagyi sem megvetendő mellé.
Nyomtatás
Sütési idő
15 min
Sütési idő
15 min
Hozzávalók
  1. - 3 tojássárgája
  2. - 3 ek. hideg víz
  3. - 3 tojásfehérje
  4. - 6 ek. rizsliszt
  5. - 6 ek. cukor
  6. - 1 tk. só
  7. - 1,5 tk. szódabikarbóna
Tetejére
  1. - kb. 20 dkg friss málna
Elkészítési javaslat
  1. A tojássárgákat elkeverem a 3 ek. vízzel. A fehérjét habbá verem, közben fokozatosan, kanalanként hozzáadom a cukrot. Ha már megfelelő keménységű a hab, beleforgatom a vízzel kikevert tojássárgáját, majd kanalanként beleszitálom a szódabikarbónával elkevert rizslisztet is.
  2. A masszát kivajazott gyümölcstorta formába simítom, tetejét málnával (előtte megmosom, a vizet alaposan lecsepegtetem) díszítem. A málnát nem szükséges belenyomkodni, mert sütés közben belesüppednek a tésztába.
  3. Légkeverésen, 180 fokos sütőben 15 percig sütöm.
Megjegyzések
  1. Ez tényleg egy nagyon könnyed tésztájú sütemény, amit a gyümölcs még lazábbá tesz, egyszóval se nem tömény, se nem fullasztó, úgy finom, ahogy van. De aki szereti fokozni az élvezeteket, bátran dobja fel egy kis adag hideg tejszínhabbal, tejsodóval, de a vaníliafagyi sem megvetendő mellé.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/