Kossuth kifli

Kossuth kifli

Kossuth kifli

Kossuth kifli
Nyomtatás
Tésztához
  1. 20 dkg margarin
  2. 25 dkg cukor
  3. 5 tojás
  4. 25 dkg liszt
  5. 1 sütőpor
  6. 1 citrom reszelt héja
Tetejére
  1. vágott dió
Elkészítési javaslat
  1. A margarint előbb magában, majd a cukorral jól kikeverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját.
  2. A lisztet elvegyítjük a sütőporral. A fehérjékből kemény habot verünk, és a lisztel felváltva a cukros masszába forgatjuk. Beledolgozzuk a reszelt citromhéjat.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, a tetejére apróra vágott diót szórunk. Előmelegített sütőben, 180 fokon tűpróbáig sütjük. Kihűlve pogácsaszaggatóval kifliket vágunk belőle.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/