Almás – mákos kocka

Almás - mákos kocka

Almás – mákos kocka

Almás - mákos kocka
A villámgyorsan összeállítható kevert sütemény ideális kísérője a vasárnapi ebédnek, de tea, kávé mellé is kiváló.
Nyomtatás
Sütési idő
15 min
Sütési idő
15 min
Hozzávalók
  1. 1 bögre cukor
  2. 2 egész tojás
  3. ¾ bögre olaj
  4. 1 bögre tej
  5. 2 bögre finomliszt
  6. 1 csomag vaníliás cukor
  7. fél csomag sütőpor
  8. 1 bögre darált mák
  9. 2 alma lereszelve
Elkészítési javaslat
  1. A cukrot és a tojásokat kézi habverővel habosra keverem, és fokozatosan hozzáadom az olajat, a tejet, a sütőporral elkevert lisztet, a vaníliás cukrot, és a darált mákot. Végül a reszelt almát is óvatosan a masszába forgatom.
  2. Egy tepsit kivajazok, lisztezem, majd beleöntöm a masszát.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütöm, a végén tűpróbával ellenőrzöm.
  4. Kockákra vágva, porcukorral finoman meghintve tálalom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/