Mascarponés mákos kocka
2017.02.15 | 5:01
Beküldve:Kevertek, Krémes sütik, Összes
Mascarponés mákos kocka
Fincsi.hu
2017-02-15 18:15:37
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Tésztához
- - 100 g liszt
- - 250 g darált mák
- - 50 g porcukor
- - 100 g kristálycukor
- - 6 db tojás (különválasztva)
- - 150 g puha margarin
- - 1/2 cs. sütőpor
- - 1 citrom reszelt héja
Krémhez
- - 250 g mascarpone
- - 3 ek. tejföl
- - 2 ek. cukor
- - 1 cs. vaníliás cukor
Elkészítési javaslat
- A lisztet egy nagy tálba szitálom, és elkeverem benne a sütőport, a darált mákot és a reszelt citromhéjat is. A margarint habosra keverem a porcukorral, majd egyenként a tojások sárgáját is hozzáadom a vajas masszához.
- A fehérjét a cukorral kemény habbá verem. A hab negyedét a vajas krémbe keverem, a maradék habot pedig óvatosan a lisztes keverékbe forgatom. Végül a vajas masszát is beleforgatom a lisztes keverékbe és sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm.
- 180 fokos (légkeverésen 160 fok) sütőben 30-35 perc alatt készre sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm. Kiveszem a sütőből, és teljesen kihűtöm. Közben elkészítem a krémet. A mascarponét simára keverem tejföllel és a kétféle cukorral. A kihűlt tésztát kiveszem a formából, kiborítom egy nyújtódeszkára és félbe vágom. Az alsó lapon egyenletesen eloszlatom a krémet, majd ráborítom a másik lapot.
- Lehűtve, kockákra vágva, porcukorral meghintve tálalom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/