Mascarponés mákos kocka

Mascarponés mákos kocka

Mascarponés mákos kocka

Mascarponés mákos kocka
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Sütési idő
30 min
Tésztához
  1. - 100 g liszt
  2. - 250 g darált mák
  3. - 50 g porcukor
  4. - 100 g kristálycukor
  5. - 6 db tojás (különválasztva)
  6. - 150 g puha margarin
  7. - 1/2 cs. sütőpor
  8. - 1 citrom reszelt héja
Krémhez
  1. - 250 g mascarpone
  2. - 3 ek. tejföl
  3. - 2 ek. cukor
  4. - 1 cs. vaníliás cukor
Elkészítési javaslat
  1. A lisztet egy nagy tálba szitálom, és elkeverem benne a sütőport, a darált mákot és a reszelt citromhéjat is. A margarint habosra keverem a porcukorral, majd egyenként a tojások sárgáját is hozzáadom a vajas masszához.
  2. A fehérjét a cukorral kemény habbá verem. A hab negyedét a vajas krémbe keverem, a maradék habot pedig óvatosan a lisztes keverékbe forgatom. Végül a vajas masszát is beleforgatom a lisztes keverékbe és sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm.
  3. 180 fokos (légkeverésen 160 fok) sütőben 30-35 perc alatt készre sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm. Kiveszem a sütőből, és teljesen kihűtöm. Közben elkészítem a krémet. A mascarponét simára keverem tejföllel és a kétféle cukorral. A kihűlt tésztát kiveszem a formából, kiborítom egy nyújtódeszkára és félbe vágom. Az alsó lapon egyenletesen eloszlatom a krémet, majd ráborítom a másik lapot.
  4. Lehűtve, kockákra vágva, porcukorral meghintve tálalom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/