Mazsolás túrós szelet dióval
Mazsolás túrós szelet dióval
Fincsi.hu
2017-02-15 10:54:42
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Hozzávalók
- - 4 tojás
- - 180 g porcukor
- - fél csomag vaníliás cukor
- - 120 g vaj
- - 250 g túró
- - 50 g darált dió
- - 100 g liszt
- - fél csomag sütőpor
- - 50 g mazsola
- - 50 g tejcsokoládé
- - 50 g vagdalt dió
Elkészítési javaslat
- A tojássárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük. Hozzátesszük a vajat, és az egészet habosra keverjük.
- Ezután belevegyítjük az áttört túrót, az őrölt diót, a sütőporral elkevert lisztet, és az egészet összekeverjük.
- A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és a megtisztított mazsolával, az apróra vagdalt csokoládéval meg a dióval óvatosan a tésztába forgatjuk.
- A tepsit kikenjük, meghintjük liszttel, beletesszük a tésztát, és egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőben 160 fokon, lassú tűznél megsütjük (kb 30-35 perc). Ha a teteje pirulni kezdene, fedjük le alufóliával!
- A kihűlt tésztát felszeleteljük, és a tetejét porcukorral meghintjük.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/