Mazsolás túrós szelet dióval

Mazsolás túrós szelet dióval

Mazsolás túrós szelet dióval

Mazsolás túrós szelet dióval
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Sütési idő
30 min
Hozzávalók
  1. - 4 tojás
  2. - 180 g porcukor
  3. - fél csomag vaníliás cukor
  4. - 120 g vaj
  5. - 250 g túró
  6. - 50 g darált dió
  7. - 100 g liszt
  8. - fél csomag sütőpor
  9. - 50 g mazsola
  10. - 50 g tejcsokoládé
  11. - 50 g vagdalt dió
Elkészítési javaslat
  1. A tojássárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük. Hozzátesszük a vajat, és az egészet habosra keverjük.
  2. Ezután belevegyítjük az áttört túrót, az őrölt diót, a sütőporral elkevert lisztet, és az egészet összekeverjük.
  3. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és a megtisztított mazsolával, az apróra vagdalt csokoládéval meg a dióval óvatosan a tésztába forgatjuk.
  4. A tepsit kikenjük, meghintjük liszttel, beletesszük a tésztát, és egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőben 160 fokon, lassú tűznél megsütjük (kb 30-35 perc). Ha a teteje pirulni kezdene, fedjük le alufóliával!
  5. A kihűlt tésztát felszeleteljük, és a tetejét porcukorral meghintjük.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/