Rizskocka őszibarackkal

Rizskocka őszibarackkal

Rizskocka őszibarackkal

Rizskocka őszibarackkal
Nyomtatás
Sütési idő
10 min
Sütési idő
10 min
Tésztához
  1. 3 ek. finomliszt
  2. 3 egész tojás
  3. 3 ek. cukor
Töltelékhez
  1. 150 g desszert rizs (vagy bármilyen aprószemű)
  2. 30 g sütőmargarin
  3. 5 dl tej
  4. 2 cs. vaníliás cukor
  5. 5 ek. cukor
  6. csipetnyi só
  7. 1 ek. zselatinpor
  8. 3 dl habtejszín
  9. őszibarack (konzerv is jó)
Elkészítési javaslat
  1. A piskótatésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverem, a fehérjét egy pici sóval kemény habbá verem, majd nagyon óvatosan a tojássárgájához keverem és beleszitálom a lisztet is. Kivajazott, belisztezett tepsibe simítom, és közepes hőfokon kb.10-12 percig sütöm.
  2. A rizst megmosom, majd 2 dl forrásban lévő vízben kis lángon addig főzöm, míg el nem párolog a leve. A tejet felforralom, majd a rizsre öntöm, hozzáadom a sót és a margarint, és kis lángra állítva fedő alatt kb. 10 percig párolom. Leveszem a tűzről, és belekeverem a kétféle cukrot. Fedővel lefedve, és az egészet konyharuhával körbebugyolálva félreteszem hűlni.
  3. A zselatint 1 dl tejszínben oldódásig melegítem, majd hagyom hűlni egy kicsit. A maradék tejszínt kemény habbá verem és belekeverem a rizsbe, majd hozzákeverem az olvasztott zselatint is. A barackot lecsepegtetem, feldarabolom, és a rizses masszába keverem.
  4. A tejszínes rizst ráegyengetem a tepsiben lévő piskótára, és legalább 2-3 órára hűtőszekrénybe teszem dermedni. Kockákra vágva tálalom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/