Rizskocka őszibarackkal
2017.02.16 | 11:34
Beküldve:Gyümölcsös süti, Összes, Túrós vagy rizses
Rizskocka őszibarackkal
Fincsi.hu
2017-02-16 12:48:47
Nyomtatás
Sütési idő
10 min
Tésztához
- 3 ek. finomliszt
- 3 egész tojás
- 3 ek. cukor
Töltelékhez
- 150 g desszert rizs (vagy bármilyen aprószemű)
- 30 g sütőmargarin
- 5 dl tej
- 2 cs. vaníliás cukor
- 5 ek. cukor
- csipetnyi só
- 1 ek. zselatinpor
- 3 dl habtejszín
- őszibarack (konzerv is jó)
Elkészítési javaslat
- A piskótatésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverem, a fehérjét egy pici sóval kemény habbá verem, majd nagyon óvatosan a tojássárgájához keverem és beleszitálom a lisztet is. Kivajazott, belisztezett tepsibe simítom, és közepes hőfokon kb.10-12 percig sütöm.
- A rizst megmosom, majd 2 dl forrásban lévő vízben kis lángon addig főzöm, míg el nem párolog a leve. A tejet felforralom, majd a rizsre öntöm, hozzáadom a sót és a margarint, és kis lángra állítva fedő alatt kb. 10 percig párolom. Leveszem a tűzről, és belekeverem a kétféle cukrot. Fedővel lefedve, és az egészet konyharuhával körbebugyolálva félreteszem hűlni.
- A zselatint 1 dl tejszínben oldódásig melegítem, majd hagyom hűlni egy kicsit. A maradék tejszínt kemény habbá verem és belekeverem a rizsbe, majd hozzákeverem az olvasztott zselatint is. A barackot lecsepegtetem, feldarabolom, és a rizses masszába keverem.
- A tejszínes rizst ráegyengetem a tepsiben lévő piskótára, és legalább 2-3 órára hűtőszekrénybe teszem dermedni. Kockákra vágva tálalom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/