Tejfölös – diós csoda
Tejfölös - diós csoda
Fincsi.hu
2017-02-16 08:43:27
Vendégvárónak kimondottan ideális sütemény, egyrészt mert gyorsan elkészíthető, így kezdőknek is remek választás, és nem is túl költséges. De a lényeg, hogy a tejföl miatt hihetetlenül laza, könnyed a tésztája, szinte eteti magát, annyira pihe - puha.
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Hozzávalók
- - 4 dl tejföl (ez kb. 1 nagy doboz)
- - 30 dkg cukor
- - 1 tojás
- - 10 dkg darált dió
- - 25 dkg liszt
- - 1 cs. sütőpor
- - tortabevonó a tetejére
Elkészítési javaslat
- A tejfölt a cukorral és a tojással kikeverjük, majd hozzákeverjük a darált diót és a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport.
- Sütőpapírral bélelt tepsiben (30x23 cm), alacsony fokozaton (170 fok) légkeveréssel kb. 30 perc alatt készre sütjük.
- Ha kihűlt, a tetejére tortabevonót simítunk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/