Tejfölös – diós csoda

Tejfölös - diós csoda

Tejfölös – diós csoda

Tejfölös - diós csoda
Vendégvárónak kimondottan ideális sütemény, egyrészt mert gyorsan elkészíthető, így kezdőknek is remek választás, és nem is túl költséges. De a lényeg, hogy a tejföl miatt hihetetlenül laza, könnyed a tésztája, szinte eteti magát, annyira pihe - puha.
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Sütési idő
30 min
Hozzávalók
  1. - 4 dl tejföl (ez kb. 1 nagy doboz)
  2. - 30 dkg cukor
  3. - 1 tojás
  4. - 10 dkg darált dió
  5. - 25 dkg liszt
  6. - 1 cs. sütőpor
  7. - tortabevonó a tetejére
Elkészítési javaslat
  1. A tejfölt a cukorral és a tojással kikeverjük, majd hozzákeverjük a darált diót és a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsiben (30x23 cm), alacsony fokozaton (170 fok) légkeveréssel kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  3. Ha kihűlt, a tetejére tortabevonót simítunk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/