Pillekönnyű joghurtos almatorta

Pillekönnyű joghurtos almatorta

Pillekönnyű joghurtos almatorta

Pillekönnyű joghurtos almatorta
Vékony, karamellizált cukormázzal bevont, belsejében igazán könnyed tésztájú, almadaraboktól zamatos sütemény. Ellenállhatatlanul finom, igazán remek befejezője egy vasárnapi ebédnek.
Nyomtatás
Sütési idő
40 min
Sütési idő
40 min
Hozzávalók
  1. - 150 g tönkölybúza fehérliszt
  2. - 1,5 mk. fahéj
  3. - csipet só
  4. - 200 g vaj
  5. - 115 g cukor
  6. - 2 nagy tojás
  7. - 125 ml (1 kis doboz) natur joghurt
  8. - 2 nagyobb alma
  9. - 1 tk reszelt citromhéj
Elkészítési javaslat
  1. A lisztet tálba szitálom, elkeverem benne a sót és a fahéjat. Az almákat megmosom, meghámozom, felszeletelem.
  2. A vajat megolvasztom, majd a cukorral habosra verem, és egyenkét hozzáadom a tojásokat. (Gépi habverő alacsony fokozatán verem fel).
  3. A tojásos masszába szitálom a lisztes keverék felét, kézi habverővel elkeverem, majd jöhet a joghurt, ezzel is simára keverem, végül a maradék lisztet is beleszitálom, és alaposan elkeverem.
  4. Az almaszeleteket és a citromhéjat is belekeverem a tésztába, és az egészet egy vékonyan kivajazott, kör alakú (22 cm-es), alacsony peremű sütőformába öntöm. A tetejét is körberakom almakarikákkal. (Én szilikon sütőformában szeretem sütni, azt vajazni sem kell, könnyen kiemelhető belőle a süti).
  5. A tetejét egyenletesen meghintem kristálycukorral (kb. 2 ek. mennyiséggel, de ez akár el is hagyható). 170 fokos sütőben (légkeverésen) 40 perc alatt szép világosbarnára sütöm, tűpróbával ellenőrzöm! (Ha már túlságosan kezdene a tetején a cukor pirulni, fedd le fóliával)!
Megjegyzések
  1. A tetejéről a cukor elhagyható, de a sütemény lényegét ez adja, ugyanis valami igazán finom, vékony karamellizált réteg képződik a tetején, mire elkészül.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/