Pillekönnyű joghurtos almatorta
2017.02.20 | 10:21
Beküldve:Gyümölcsös süti, Kevertek, Összes, Torta
Pillekönnyű joghurtos almatorta
Fincsi.hu
2017-02-09 13:32:35
Vékony, karamellizált cukormázzal bevont, belsejében igazán könnyed tésztájú, almadaraboktól zamatos sütemény. Ellenállhatatlanul finom, igazán remek befejezője egy vasárnapi ebédnek.
Nyomtatás
Sütési idő
40 min
Hozzávalók
- - 150 g tönkölybúza fehérliszt
- - 1,5 mk. fahéj
- - csipet só
- - 200 g vaj
- - 115 g cukor
- - 2 nagy tojás
- - 125 ml (1 kis doboz) natur joghurt
- - 2 nagyobb alma
- - 1 tk reszelt citromhéj
Elkészítési javaslat
- A lisztet tálba szitálom, elkeverem benne a sót és a fahéjat. Az almákat megmosom, meghámozom, felszeletelem.
- A vajat megolvasztom, majd a cukorral habosra verem, és egyenkét hozzáadom a tojásokat. (Gépi habverő alacsony fokozatán verem fel).
- A tojásos masszába szitálom a lisztes keverék felét, kézi habverővel elkeverem, majd jöhet a joghurt, ezzel is simára keverem, végül a maradék lisztet is beleszitálom, és alaposan elkeverem.
- Az almaszeleteket és a citromhéjat is belekeverem a tésztába, és az egészet egy vékonyan kivajazott, kör alakú (22 cm-es), alacsony peremű sütőformába öntöm. A tetejét is körberakom almakarikákkal. (Én szilikon sütőformában szeretem sütni, azt vajazni sem kell, könnyen kiemelhető belőle a süti).
- A tetejét egyenletesen meghintem kristálycukorral (kb. 2 ek. mennyiséggel, de ez akár el is hagyható). 170 fokos sütőben (légkeverésen) 40 perc alatt szép világosbarnára sütöm, tűpróbával ellenőrzöm! (Ha már túlságosan kezdene a tetején a cukor pirulni, fedd le fóliával)!
Megjegyzések
- A tetejéről a cukor elhagyható, de a sütemény lényegét ez adja, ugyanis valami igazán finom, vékony karamellizált réteg képződik a tetején, mire elkészül.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/