Gyors almás-diós kevert
Gyors almás - diós kevert
Fincsi.hu
2017-02-26 22:39:45
Nyomtatás
Sütési idő
25 min
Hozzávalók
- 1 tojás
- 10 dkg cukor
- 1 dl étolaj
- 10 dkg liszt
- 1 csapott tk sütőpor
- 10 dkg darált dió
- 1 kis pohár tejföl
- 1 közepes alma
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 tk reszelt citromhéj
Elkészítési javaslat
- A tojást a cukorral elkeverem, hozzáöntöm az olajat, és tovább keverem, majd beleszitálom a sütőporral elkevert liszt.
- Fellazítom a tejföllel, beleforgatom a darált diót, legvégül a reszelt almát, és fahéjjal, citromhéjjal ízesítem, majd mehet is a sütőpapírral bélelt tepsibe (itt 30 x 22 cm-es).
- 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütöm. Kivétel előtt tűpróbával ellenőrzöm.
- Ha kihűlt, kis rombuszokat vágok, fahéjas porcukorral meghintve tálalom.
Megjegyzések
- A tepsi mérete természetesen nem mérvadó, ha kicsit magasabb süteményt szeretnél, akkor kisebb méretű tepsit válassz!
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/