Gyors almás-diós kevert

Gyors almás - diós kevert

Gyors almás – diós kevert

Gyors almás - diós kevert
Nyomtatás
Sütési idő
25 min
Sütési idő
25 min
Hozzávalók
  1. 1 tojás
  2. 10 dkg cukor
  3. 1 dl étolaj
  4. 10 dkg liszt
  5. 1 csapott tk sütőpor
  6. 10 dkg darált dió
  7. 1 kis pohár tejföl
  8. 1 közepes alma
  9. 1 tk őrölt fahéj
  10. 1 tk reszelt citromhéj
Elkészítési javaslat
  1. A tojást a cukorral elkeverem, hozzáöntöm az olajat, és tovább keverem, majd beleszitálom a sütőporral elkevert liszt.
  2. Fellazítom a tejföllel, beleforgatom a darált diót, legvégül a reszelt almát, és fahéjjal, citromhéjjal ízesítem, majd mehet is a sütőpapírral bélelt tepsibe (itt 30 x 22 cm-es).
  3. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütöm. Kivétel előtt tűpróbával ellenőrzöm.
  4. Ha kihűlt, kis rombuszokat vágok, fahéjas porcukorral meghintve tálalom.
Megjegyzések
  1. A tepsi mérete természetesen nem mérvadó, ha kicsit magasabb süteményt szeretnél, akkor kisebb méretű tepsit válassz!
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/