Sütés nélküli rumos csokiszelet epres mascarponekrémmel

Sütés nélküli rumos csokiszelet epres mascarponekrémmel

Sütés nélküli rumos csokiszelet epres mascarponekrémmel
A végeredmény egy nagyon finom, fagyi állagú epres krémmel bevont sportszeletre hasonlít.
Nyomtatás
Teljes elkészítési idő
20 min
Teljes elkészítési idő
20 min
Csokis alaphoz
  1. 20 dkg babapiskóta
  2. 1 tábla Milka (vagy bármely jobb minőségű) tejcsokoládé
  3. 10 dkg vaj
  4. 2 ek. barna cukor
  5. 1 cs. vaníliás cukor
  6. 2-3 ek. tej
  7. 2 ek. cukrozatlan kakaópor
  8. rum/rumaroma ízlés szerint
Krémhez
  1. 25 dkg mascarpone
  2. 1 dl habtejszín
  3. 1 cs. habfixáló por
  4. kb. 10 dkg érett eper
  5. néhány csepp citromlé
  6. kb. 10 dkg cukor (ízlés szerint)
Elkészítési javaslat
  1. A csokis alaphoz egy lábasban kis lángon megolvasztom a vajat, és hozzákeverem a felkockázott csokoládét és a cukrot. Addig kevergetem, míg a csoki és a cukor fel nem olvad, majd lehúzom a tűzről, és félreteszem.
  2. A babapiskótát finom morzsalékosra darálom és egy nagy tálba öntöm. Hozzáadom a vaníliás cukrot, a kakaóport, a tejet, az olvasztott csokoládét, a rumot/rumaromát, és alaposan összedolgozom a masszát.
  3. Az egészet egy sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe egyengetem, majd fóliával lefedve fél órára hűtőbe teszem dermedni.
  4. A krémhez a tejszínt a habfixálóval kemény habbá verem, összedolgozom a mascarponéval. Az epret a citromlével és a cukorral botmixerrel pürésítem, és hozzákeverem a mascarponés masszához. Felhasználás előtt szintén hűtőbe teszem egy órára, hogy kellően összeálljon, ne legyen folyós a krém.
  5. Összeállítás: a hűtőből kivett csokis alapra egyenletesen rákenem az epres masszát, és fóliával lefedve már együtt visszahelyezem a fagyasztóba néhány órára. Sütőpapírral együtt könnyedén kiemelhető a formából.
  6. Meleg vízbe mártott késsel szépen szeletelhető lesz.
Megjegyzések
  1. A végeredmény egy nagyon finom, fagyi állagú epres krémmel bevont sportszeletre hasonlít.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/