Sütés nélküli rumos csokiszelet epres mascarponekrémmel
2017.05.7 | 8:29
Beküldve:Fincsi cikkek, Gyümölcsös süti, Krémes sütik, Összes, Sütés nélkül
Sütés nélküli rumos csokiszelet epres mascarponekrémmel
Fincsi.hu
2017-05-07 09:57:39
A végeredmény egy nagyon finom, fagyi állagú epres krémmel bevont sportszeletre hasonlít.
Nyomtatás
Teljes elkészítési idő
20 min
Csokis alaphoz
- 20 dkg babapiskóta
- 1 tábla Milka (vagy bármely jobb minőségű) tejcsokoládé
- 10 dkg vaj
- 2 ek. barna cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 2-3 ek. tej
- 2 ek. cukrozatlan kakaópor
- rum/rumaroma ízlés szerint
Krémhez
- 25 dkg mascarpone
- 1 dl habtejszín
- 1 cs. habfixáló por
- kb. 10 dkg érett eper
- néhány csepp citromlé
- kb. 10 dkg cukor (ízlés szerint)
Elkészítési javaslat
- A csokis alaphoz egy lábasban kis lángon megolvasztom a vajat, és hozzákeverem a felkockázott csokoládét és a cukrot. Addig kevergetem, míg a csoki és a cukor fel nem olvad, majd lehúzom a tűzről, és félreteszem.
- A babapiskótát finom morzsalékosra darálom és egy nagy tálba öntöm. Hozzáadom a vaníliás cukrot, a kakaóport, a tejet, az olvasztott csokoládét, a rumot/rumaromát, és alaposan összedolgozom a masszát.
- Az egészet egy sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe egyengetem, majd fóliával lefedve fél órára hűtőbe teszem dermedni.
- A krémhez a tejszínt a habfixálóval kemény habbá verem, összedolgozom a mascarponéval. Az epret a citromlével és a cukorral botmixerrel pürésítem, és hozzákeverem a mascarponés masszához. Felhasználás előtt szintén hűtőbe teszem egy órára, hogy kellően összeálljon, ne legyen folyós a krém.
- Összeállítás: a hűtőből kivett csokis alapra egyenletesen rákenem az epres masszát, és fóliával lefedve már együtt visszahelyezem a fagyasztóba néhány órára. Sütőpapírral együtt könnyedén kiemelhető a formából.
- Meleg vízbe mártott késsel szépen szeletelhető lesz.
Megjegyzések
- A végeredmény egy nagyon finom, fagyi állagú epres krémmel bevont sportszeletre hasonlít.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/