Ananászos kocka

Ananász kocka

Ananász kocka

Ananászos kocka
Ha valami finom, szaftos, könnyű sütire vágynál, akkor készítsd el ezt az ananásszal megbolondított kevert süteményt! Természetesen a friss ananásznak nincsen párja, de mivel jóval macerásabb vele dolgozni használhatsz konzervet is, ez utóbbi enyhén cukrozott változatban is kapható.
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Sütési idő
30 min
Hozzávalók
  1. 125 g puha vaj
  2. 2 és ½ csésze porcukor
  3. 3 egész tojás
  4. 20 dkg liszt
  5. 2 teáskanál sütőpor
  6. csipetnyi só
  7. 1 csomag vaníliás cukor
  8. 1 doboz kockázott ananász
  9. 1 és ½ csésze tej
Tetejére
  1. 2 dl habtejszín
  2. 1 cs. habfixáló por
  3. kókuszreszelék
Elkészítési javaslat
  1. A sütőt előmelegítem 175 fokra. Az ananász levét leöntöm, szűrőn a maradék levet is lecsepegtetem. Minél apróbbak az ananász darabkák, annál jobb.
  2. A vajat és a cukrot habverővel simára keverem, majd hozzáadom a tojásokat, és tovább verem a habverővel.
  3. A száraz hozzávalókat összekeverem, és hozzáadom a vajas masszához, majd felöntöm a tejjel, végül beleforgatom a lecsepegtetett ananász darabkákat. Az egészet még egyszer jó alaposan összekeverem és egy körülbelül 25 x 35 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe simítom.
  4. Középső rácsra helyezve hőlégkeveréssel kb. 30-35 percig (vagy tűpróbáig) sütöm, majd a tepsiben hagyom kihűlni.
  5. Miután teljesen kihűlt, megkenem a habfixáló porral felvert tejsínnel, és megszórom kókuszreszelékkel.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/