Ananászos kocka
2017.05.12 | 8:32
Beküldve:Gyümölcsös süti, Kevertek, Összes
Ananászos kocka
Fincsi.hu
2017-05-12 09:07:12
Ha valami finom, szaftos, könnyű sütire vágynál, akkor készítsd el ezt az ananásszal megbolondított kevert süteményt! Természetesen a friss ananásznak nincsen párja, de mivel jóval macerásabb vele dolgozni használhatsz konzervet is, ez utóbbi enyhén cukrozott változatban is kapható.
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Hozzávalók
- 125 g puha vaj
- 2 és ½ csésze porcukor
- 3 egész tojás
- 20 dkg liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- csipetnyi só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 doboz kockázott ananász
- 1 és ½ csésze tej
Tetejére
- 2 dl habtejszín
- 1 cs. habfixáló por
- kókuszreszelék
Elkészítési javaslat
- A sütőt előmelegítem 175 fokra. Az ananász levét leöntöm, szűrőn a maradék levet is lecsepegtetem. Minél apróbbak az ananász darabkák, annál jobb.
- A vajat és a cukrot habverővel simára keverem, majd hozzáadom a tojásokat, és tovább verem a habverővel.
- A száraz hozzávalókat összekeverem, és hozzáadom a vajas masszához, majd felöntöm a tejjel, végül beleforgatom a lecsepegtetett ananász darabkákat. Az egészet még egyszer jó alaposan összekeverem és egy körülbelül 25 x 35 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe simítom.
- Középső rácsra helyezve hőlégkeveréssel kb. 30-35 percig (vagy tűpróbáig) sütöm, majd a tepsiben hagyom kihűlni.
- Miután teljesen kihűlt, megkenem a habfixáló porral felvert tejsínnel, és megszórom kókuszreszelékkel.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/