Málnás szelet

Málnás szelet

Málnás szelet
Nyomtatás
Sütési idő
35 min
Sütési idő
35 min
Hozzávalók
  1. 175 g vaj
  2. 2 ½ csésze porcukor
  3. 1 csipet só
  4. 1 evőkanál vaníliás cukor
  5. 4 tojás
  6. 3 csésze liszt
Tetejére
  1. kb. 10- 15 dkg friss v. fagyasztott málna
  2. porcukor ízlés szerint
Elkészítési javaslat
  1. A sütőt előmelegítem 180 fokra. A vajat felolvasztom egy serpenyőben, leveszem a tűzről, és langyosra hűtöm, majd hozzáadom a többi hozzávalót is, és kézi habverővel simára keverem a masszát.
  2. A tésztát kivajazott, lisztezett (19 x 27 cm-es) tepsibe öntöm.
  3. A málnát (ha fagyasztott volt, kiengedem, szűrőbe téve lecsepegtetem) egyenletesen eloszlatom a tészta tetején, belenyomkodni nem szükséges, sülés közben szépen elrendeződik magától.
  4. Kb. 28-35 percig sütöm, kivétel előtt tűpróbával ellenőrzöm. A tepsiben hagyom kihűlni, majd tálalás előtt meghintem porcukorral, és tejszínnel, vagy vanília fagyival kínálom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/
Facebook