Málnás – habos kevert sütemény

Málnás-habos kevert sütemény

Málnás - habos kevert sütemény
Alul puha kevert tészta, felül ropogós tojáshab tető, a kettő között pedig enyhén savanykás málnaréteg lapul. Szinte elolvad a szádban, annyira könnyed az egész sütemény.
Nyomtatás
Sütési idő
45 min
Sütési idő
45 min
Hozzávalók
  1. Tésztához
  2. 20 dkg puha vaj
  3. 25 dkg cukor
  4. 1 cs. vaníliás cukor
  5. 1 vaníliarúd
  6. 3 tojás
  7. 4 evőkanál tej
  8. 22,5 dkg liszt
  9. 5 dkg étkezési keményítő
  10. 2 teáskanál sütőpor
  11. + kb. 20 dkg friss málna
  12. Tetejére
  13. 3 tojásfehérje
  14. 15 dkg porcukor
  15. csipetnyi só
Elkészítési javaslat
  1. A vajat 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem. A tojásokat szétválasztom. A tojássárgákat a tejjel a habos vajhoz adom. A lisztet a keményítővel és a sütőporral összevegyítem, és evőkanalanként a masszához adom.
  2. A sütőt előmelegítem 200°C-ra. A tepsit alaposan kivajazom, lisztezem, a masszát rásimítom, és a megmosott, lecsepegtetett málnát egyenletesen eloszlatom a tészta tetején. A málnát nem szükséges belenyomkodni.
  3. A sütő közepén 25 percig sütöm. Közben a tojásfehérjéket a maradék cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verem. A habos masszát a sütőből kivett tészta tetejére kenem. A sütő alsó részén további 20 perc alatt 100°C-on készre sütöm.
Megjegyzések
  1. A tojáshab felső rétege finom, ropogós, kemény, alul puha, lágy, egyszóval isteni. Ennek titka egyrészt a cukor mennyisége (mert ettől lesz kemény a hab) és az, hogy lassan, kis lángon süsd, sőt inkább szárítsd!
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/