Málnás – habos kevert sütemény
2017.07.3 | 6:54
Beküldve:Gyümölcsös süti, Kevertek, Összes
Málnás - habos kevert sütemény
Fincsi.hu
2017-07-03 08:36:23
Alul puha kevert tészta, felül ropogós tojáshab tető, a kettő között pedig enyhén savanykás málnaréteg lapul. Szinte elolvad a szádban, annyira könnyed az egész sütemény.
Nyomtatás
Sütési idő
45 min
Hozzávalók
- Tésztához
- 20 dkg puha vaj
- 25 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 vaníliarúd
- 3 tojás
- 4 evőkanál tej
- 22,5 dkg liszt
- 5 dkg étkezési keményítő
- 2 teáskanál sütőpor
- + kb. 20 dkg friss málna
- Tetejére
- 3 tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
- csipetnyi só
Elkészítési javaslat
- A vajat 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem. A tojásokat szétválasztom. A tojássárgákat a tejjel a habos vajhoz adom. A lisztet a keményítővel és a sütőporral összevegyítem, és evőkanalanként a masszához adom.
- A sütőt előmelegítem 200°C-ra. A tepsit alaposan kivajazom, lisztezem, a masszát rásimítom, és a megmosott, lecsepegtetett málnát egyenletesen eloszlatom a tészta tetején. A málnát nem szükséges belenyomkodni.
- A sütő közepén 25 percig sütöm. Közben a tojásfehérjéket a maradék cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verem. A habos masszát a sütőből kivett tészta tetejére kenem. A sütő alsó részén további 20 perc alatt 100°C-on készre sütöm.
Megjegyzések
- A tojáshab felső rétege finom, ropogós, kemény, alul puha, lágy, egyszóval isteni. Ennek titka egyrészt a cukor mennyisége (mert ettől lesz kemény a hab) és az, hogy lassan, kis lángon süsd, sőt inkább szárítsd!
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/