Szedres – citromos kevert sütemény

Szedres – citromos kevert sütemény

Szedres - citromos kevert sütemény
Kellemesen citromos ízű könnyed kevert tészta, benne sok-sok szederrel ( de akár áfonyát, málnát, ribizlit is dobálhattok bele). Nagy melegben jól fog esni ez az enyhén savanykás ízvilág.
Nyomtatás
Sütési idő
20 min
Teljes elkészítési idő
30 min
Sütési idő
20 min
Teljes elkészítési idő
30 min
Hozzávalók
  1. 150 g olvasztott vaj
  2. 150 g cukor
  3. 100 g liszt
  4. 1 cs. vaníliás cukor
  5. 2 egész tojás
  6. 1 citrom reszelt héja és leve
Elkészítési javaslat
  1. A lisztet, cukrot, vaníliás cukrot összevegyítem, majd az olvasztott vajjal összekeverem.
  2. Hozzáadom a tojásokat, jó alaposan összedolgozom az előbbiekkel, végül belekeverem a citrom levét és a reszelt héját.
  3. A masszát egy kivajazott, lisztezett alacsony peremű (23 cm átmérőjű) formába öntöm, a tetejét körberakom szederrel, és 180 fokon kb 20 perc alatt készre sütöm.
Megjegyzések
  1. Tejszínhabbal igazán isteni, de ez természetesen el is hagyható.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/