Kapucíner szelet – egy igazi kávés finomság
2017.12.3 | 4:15
Beküldve:Karácsony, Kevertek, Krémes sütik, Összes
Kapucíner szelet
Fincsi.hu
2017-12-03 16:17:48
Aki szereti a kapucíner csokit, ezt is imádni fogja. Két puha, kakaós tészta réteg, kétféle ízű krém, tetején finom csokimázzal.
Nyomtatás
Sütési idő
20 min
Teljes elkészítési idő
40 min
Hozzávalók
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg liszt
- 2 dkg kakaó (cukrozatlan)
- 8 gramm sütőpor (1/2 csomag)
- 6 db tojás
- 1 dl étolaj
A krémhez
- 2 cs. tejszínes pudingpor (például Dr Oetker termék)
- 5 dl tej
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 ek. cukrozatlan kakaó
- 1 tasak instant kávé
Elkészítési javaslat
- A kevert tésztához a tojások sárgáját habosra keverem a porcukorral, majd apránként hozzácsorgatom az olajat.
- A lisztet összekeverem a sütőporral, és a kakaóval, majd a cukros-tojásos keverékhez szitálom.
- A tojások fehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verem, majd 1-3 kanálnyit a masszához keverek, hogy lazább legyen, majd a maradék habot apránként, óvatosan összeforgatom a tojássárgájás keverékkel.
- Egy nagy tepsit (30x22 cm-es) kibélelek sütőpapírral, majd egyenletesen belesimítom a masszát.
- 180 fokra előmelegített sütőben (légkeverésen 160 fok) tűpróbáig (kb. 20 perc) sütöm.
- A megsült tésztát néhány percig a nyitott ajtajú sütőben hagyom, majd kiveszem, lehúzom az aljáról a sütőpapírt, de vissza is helyezem rá, és hagyom kihűlni.
- A kihűlt tésztát éles késsel kettévágom.
A krémhez
- A pudingport megfőzöm a tejjel és kihűtöm.
- A porcukrot a vajjal kihabosítom és hozzákeverem a kihűlt pudinghoz, alaposan összedolgozom a két krémet, majd két részre osztom.
- Az egyik krémbe belekeverjük a kakaóport és a kávét.
- Az egyik tésztalapot visszahelyezem a sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd egyenletesen elkenem rajta a világos színű krémet.
- Ráhelyezem a másik tésztalapot, ezt pedig a sötét színű kakaós, kávés krémmel vonom be, majd hűtőbe teszem, hogy a krém megdermedjen,legvégül bevonom csokimázzal.
Csokimázhoz
- 3 evőkanál kakaóport, 5 evőkanál cukrot és 5 evőkanál vizet lassú tűzön besűrítek, majd leveszem a tűzről és 10 dkg vajat keverek hozzá, rácsorgatom a süti tetejére, majd hűvös helyre teszem, hogy kellően megszilárduljon
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/