Kapucíner szelet – egy igazi kávés finomság

Kapucíner szelet

Kapucíner szelet

Kapucíner szelet
Aki szereti a kapucíner csokit, ezt is imádni fogja. Két puha, kakaós tészta réteg, kétféle ízű krém, tetején finom csokimázzal.
Nyomtatás
Sütési idő
20 min
Teljes elkészítési idő
40 min
Sütési idő
20 min
Teljes elkészítési idő
40 min
Hozzávalók
  1. 10 dkg porcukor
  2. 10 dkg liszt
  3. 2 dkg kakaó (cukrozatlan)
  4. 8 gramm sütőpor (1/2 csomag)
  5. 6 db tojás
  6. 1 dl étolaj
A krémhez
  1. 2 cs. tejszínes pudingpor (például Dr Oetker termék)
  2. 5 dl tej
  3. 25 dkg vaj
  4. 20 dkg porcukor
  5. 1 ek. cukrozatlan kakaó
  6. 1 tasak instant kávé
Elkészítési javaslat
  1. A kevert tésztához a tojások sárgáját habosra keverem a porcukorral, majd apránként hozzácsorgatom az olajat.
  2. A lisztet összekeverem a sütőporral, és a kakaóval, majd a cukros-tojásos keverékhez szitálom.
  3. A tojások fehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verem, majd 1-3 kanálnyit a masszához keverek, hogy lazább legyen, majd a maradék habot apránként, óvatosan összeforgatom a tojássárgájás keverékkel.
  4. Egy nagy tepsit (30x22 cm-es) kibélelek sütőpapírral, majd egyenletesen belesimítom a masszát.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben (légkeverésen 160 fok) tűpróbáig (kb. 20 perc) sütöm.
  6. A megsült tésztát néhány percig a nyitott ajtajú sütőben hagyom, majd kiveszem, lehúzom az aljáról a sütőpapírt, de vissza is helyezem rá, és hagyom kihűlni.
  7. A kihűlt tésztát éles késsel kettévágom.
A krémhez
  1. A pudingport megfőzöm a tejjel és kihűtöm.
  2. A porcukrot a vajjal kihabosítom és hozzákeverem a kihűlt pudinghoz, alaposan összedolgozom a két krémet, majd két részre osztom.
  3. Az egyik krémbe belekeverjük a kakaóport és a kávét.
  4. Az egyik tésztalapot visszahelyezem a sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd egyenletesen elkenem rajta a világos színű krémet.
  5. Ráhelyezem a másik tésztalapot, ezt pedig a sötét színű kakaós, kávés krémmel vonom be, majd hűtőbe teszem, hogy a krém megdermedjen,legvégül bevonom csokimázzal.
Csokimázhoz
  1. 3 evőkanál kakaóport, 5 evőkanál cukrot és 5 evőkanál vizet lassú tűzön besűrítek, majd leveszem a tűzről és 10 dkg vajat keverek hozzá, rácsorgatom a süti tetejére, majd hűvös helyre teszem, hogy kellően megszilárduljon
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/
Facebook