Vanília szelet
2018.01.8 | 1:40
Beküldve:Egyéb
Vanília szelet
Fincsi.hu
2018-01-07 10:13:23
Nyomtatás
Tésztához
- 15 dkg liszt
- 1/2 cs sütőpor
- 10 dkg darált dió
- 5 db tojás
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 ek forró víz
Krémhez
- 4 dl tej
- 3 púpozott ek. liszt
- 3 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg mascarpone
Tetejére
- színes cukordara, vagy csokoládéforgács stb...
Elkészítési javaslat
- Az egész tojásokat, a porcukrot és a vaníliás cukrot így együtt robotgéppel jó habosra keverem. Minél jobban felhabosodik, annál jobb.
- Ezután belecsorgatom a meleg vizet, majd további 1-2 percig keverem.
- A lisztet összekeverem a sütőporral, majd rászitálom a cukros-tojásos habra, és belekanalazom a darált diót is. Végül fakanállal óvatosan összedolgozom a masszát.
- Egy közepes méretű tepsit kibélelek sütőpapírral, majd beleöntöm a masszát, és egyenletesen elsimítom.
- 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm, a sütőből kivéve hagyom teljesen kihűlni a tésztát, majd hosszában félbevágom.
- A krémhez a lisztet simára keverem egy csomag vaníliás cukorral és egy kevés tejjel. A maradék tejet felmelegítem, majd állandó kevergetés mellett hozzáöntöm a lisztes keveréket, és pár perc alatt sűrűre főzöm.
- A mascarponét kikeverem a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd apránként hozzákeverem a kihűlt lisztes masszát.
- A krémet megfelezem. Egyik felét rásimítom az alsó tésztalapra, a maradékkal bevonom a felső lapot, majd megszórom cukordarával (vagy tetszés szerint csokireszelékkel, olvasztott csokival)
- Ezután hűvös helyen pár órát állni hagyom, hogy a krém teljesen megdermedjen, és szeletelni is könnyebb lesz.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/