Vanília szelet

Vanília szelet
Nyomtatás
Tésztához
  1. 15 dkg liszt
  2. 1/2 cs sütőpor
  3. 10 dkg darált dió
  4. 5 db tojás
  5. 15 dkg porcukor
  6. 2 cs vaníliás cukor
  7. 2 ek forró víz
Krémhez
  1. 4 dl tej
  2. 3 púpozott ek. liszt
  3. 3 csomag vaníliás cukor
  4. 20 dkg porcukor
  5. 25 dkg mascarpone
Tetejére
  1. színes cukordara, vagy csokoládéforgács stb...
Elkészítési javaslat
  1. Az egész tojásokat, a porcukrot és a vaníliás cukrot így együtt robotgéppel jó habosra keverem. Minél jobban felhabosodik, annál jobb.
  2. Ezután belecsorgatom a meleg vizet, majd további 1-2 percig keverem.
  3. A lisztet összekeverem a sütőporral, majd rászitálom a cukros-tojásos habra, és belekanalazom a darált diót is. Végül fakanállal óvatosan összedolgozom a masszát.
  4. Egy közepes méretű tepsit kibélelek sütőpapírral, majd beleöntöm a masszát, és egyenletesen elsimítom.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm, a sütőből kivéve hagyom teljesen kihűlni a tésztát, majd hosszában félbevágom.
  6. A krémhez a lisztet simára keverem egy csomag vaníliás cukorral és egy kevés tejjel. A maradék tejet felmelegítem, majd állandó kevergetés mellett hozzáöntöm a lisztes keveréket, és pár perc alatt sűrűre főzöm.
  7. A mascarponét kikeverem a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd apránként hozzákeverem a kihűlt lisztes masszát.
  8. A krémet megfelezem. Egyik felét rásimítom az alsó tésztalapra, a maradékkal bevonom a felső lapot, majd megszórom cukordarával (vagy tetszés szerint csokireszelékkel, olvasztott csokival)
  9. Ezután hűvös helyen pár órát állni hagyom, hogy a krém teljesen megdermedjen, és szeletelni is könnyebb lesz.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/
Facebook