Epres-fehércsokis mousse torta sütés nélkül
2018.05.14 | 3:24
Beküldve:Gyümölcsös süti, Krémes sütik, Sütés nélkül, Torta
Epres-fehércsokis mousse torta sütés nélkül
Fincsi.hu
2018-05-14 16:07:23
A fehércsokis réteg édes ízvilága és az epres réteg visszafogott savanykássága remekül megférnek egymás mellett. Mindez sütés nélkül, szinte percek alatt elkészíthető.
Nyomtatás
Sütési idő
5 min
Teljes elkészítési idő
30 min
Hozzávalók
- Alaphoz
- kb. 15 dkg babapiskóta (a forma nagyságától függ, amiben készíted)
- kevés tej a forgatáshoz
- Fehércsokis réteg
- 20 dkg fehércsokoládé
- 2 + 1,5 dl habtejszín
- 3 db lapzselatin
- hideg víz
- Epres réteg
- 30 dkg mosott, pucolt, darabolt eper
- 6 dkg cukor
- 3 db lapzselatin
- hideg víz
- 2 dl habtejszín
Elkészítési javaslat
- A tejbe enyhén beáztatott babapiskótákat egy 23 cm átmérőjű forma aljába rétegzem, a kimarad részeket kisebb darabokra tördelt babapiskótával töltöm ki.
- A fehércsokit 1,5 dl tejszínnel együtt vízgőz felett felolvasztom, csomómentesre keverem, majd félre teszem hűlni.
- A zselatinlapokat leírás szerint beáztatom, majd az előírt idő leteltével a langyos csokis-tejszínes keverékez adom, alaposan elkeverem benne.
- A maradék 2 dl habtejszínt kemény habbá verem és óvatosan beleforgatom a csokis-tejszínes keverékbe.
- A masszát a babapiskóta alapra öntöm, és hűtőbe teszem minimum fél órára.
- Az epres réteghez a feldarabolt epret összefőzöm 6 dkg cukorral, majd ha langyosra hűlt, botmixerrel kicsit pürésítem.
- A leírás szerint beáztatott zselatinlapokat a langyos eperszószhoz keverem.
- A 2 dl tejszínt kemény habbá verem és óvatosan az epres keverékbe forgatom.
- A tortaformát kiveszem a hűtőből és az epres-tejszínes masszát a csokis réteg tetejére kanalazom, elsimítom.
- A tortát fóliával lefedve visszateszem a hűtőbe min. 5-6 órára (de az sem árt neki, ha egy egész éjszakát ott hagyjuk), majd szeletelés előtt félbevágott eperszemekkel díszítem.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/