Barackos – grízes sütemény
2018.07.7 | 6:26
Beküldve:Gyümölcsös süti, Kevertek, Összes
Barackos - grízes sütemény
Fincsi.hu
2018-07-07 13:13:04
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Teljes elkészítési idő
45 min
Hozzávalók
- 10 dkg búzadara
- 10 dkg liszt
- 1/2 cs. sütőpor
- 25 dkg natúr joghurt
- 2 db tojás
- 8 dkg cukor
- 7 dkg olvasztott vaj
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1/2 citrom leve
- kb. 4-5 db nagyobb nektarin (vagy őszibarack)
Elkészítési javaslat
- A lisztet egy tálba szitálom, hozzáadom a búzadarát, belekeverem a sütőport.
- A joghurtot, a tojásokat, a cukrot és a vaníliás cukrot egy másik tálban kézi habverővel összedolgozom.
- Hozzáadom a már kihűlt, olvasztott vajat, majd a lisztes keveréket is. A tésztát minimum fél órát állni hagyom, hogy a búzadara kellően megszívhassa magát, megpuhuljon.
- Közben előkészítem a gyümölcsöt: a barackokat (nektarint) megmosom, kimagozom és vékony (kb. 0,5 cm-es) cikkekre vágom. (Őszibarack esetében a barackot meg is hámozom előtte). Citromlével meglocsolom a szeletelt gyümölcsöt, összeforgatom egy evőkanálnyi búzadarával, és szűrőbe teszem, hogy a felesleges leve lecsöpögjön.
- A masszát sütőpapírral bélelt, 30x22 cm-es tepsibe simítom. A tetejét sűrűn kirakom a gyümölcsökkel, és megszórom kevés kristálycukorral.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 - 30 perc alatt megsütöm, tűpróbával ellenőrzöm!
Megjegyzések
- Hidegen szépen szeletelhető.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/