Barackos – grízes sütemény

Barackos - grízes sütemény

Barackos – grízes sütemény

Barackos - grízes sütemény
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Teljes elkészítési idő
45 min
Sütési idő
30 min
Teljes elkészítési idő
45 min
Hozzávalók
  1. 10 dkg búzadara
  2. 10 dkg liszt
  3. 1/2 cs. sütőpor
  4. 25 dkg natúr joghurt
  5. 2 db tojás
  6. 8 dkg cukor
  7. 7 dkg olvasztott vaj
  8. 1 cs. vaníliás cukor
  9. 1/2 citrom leve
  10. kb. 4-5 db nagyobb nektarin (vagy őszibarack)
Elkészítési javaslat
  1. A lisztet egy tálba szitálom, hozzáadom a búzadarát, belekeverem a sütőport.
  2. A joghurtot, a tojásokat, a cukrot és a vaníliás cukrot egy másik tálban kézi habverővel összedolgozom.
  3. Hozzáadom a már kihűlt, olvasztott vajat, majd a lisztes keveréket is. A tésztát minimum fél órát állni hagyom, hogy a búzadara kellően megszívhassa magát, megpuhuljon.
  4. Közben előkészítem a gyümölcsöt: a barackokat (nektarint) megmosom, kimagozom és vékony (kb. 0,5 cm-es) cikkekre vágom. (Őszibarack esetében a barackot meg is hámozom előtte). Citromlével meglocsolom a szeletelt gyümölcsöt, összeforgatom egy evőkanálnyi búzadarával, és szűrőbe teszem, hogy a felesleges leve lecsöpögjön.
  5. A masszát sütőpapírral bélelt, 30x22 cm-es tepsibe simítom. A tetejét sűrűn kirakom a gyümölcsökkel, és megszórom kevés kristálycukorral.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 - 30 perc alatt megsütöm, tűpróbával ellenőrzöm!
Megjegyzések
  1. Hidegen szépen szeletelhető.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/