Grízes – túrós kocka

Grízes - túrós kocka

Grízes – túrós kocka

Grízes - túrós kocka
Puha, ízletes kevert tészta. Mazsolával még ízletesebb, és másnapra sem szárad ki. Csak kevered, simítod, megsütöd, és már kész is!
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Teljes elkészítési idő
40 min
Sütési idő
30 min
Teljes elkészítési idő
40 min
Hozzávalók
  1. 15 dkg búzadara
  2. 25 dkg mascarpone
  3. 25 dkg tehéntúró
  4. 5 tojás
  5. 1 csomag vaníliás cukor
  6. 16 dkg cukor
  7. reszelt citromhéj
  8. mazsola ízlés szerinti mennyiségben (de el is hagyható)
Elkészítési javaslat
  1. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét picit félreteszem. A többi hozzávalót egy másik tálban összekeverem, és minimum fél óráig állni hagyom, hogy a dara kellően megszívja magát.
  2. A fehérjét kemény habbá verem, majd egy fakanállal óvatosan hozzáforgatom a túrós - darás masszához.
  3. Egy 30x20 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm a tésztát, tetejét finoman megszórom kristálycukorral, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben, alul-felül sütés programon körülbelül 30 perc alatt készre sütöm. Akkor jó, ha a teteje kezd egy kis aranybarna színt kapni.
Megjegyzések
  1. Hűtve szépen szeletelhető.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/