Almás – pudingos leveles kocka

Almás – pudingos leveles kocka

Almás - pudingos leveles kocka
Érdemes kipróbálni ezt a könnyed almás finomságot. Nincs vele sok munka, és szinte a rabja leszel. Két lehelet vékony leveles tésztalap között édes - fahéjas almatöltelék, azon pihe-puha babapiskóta, mindez megkoronázva vaníliapudinggal. Langyosan a legfinomabb.
Nyomtatás
Sütési idő
25 min
Teljes elkészítési idő
45 min
Sütési idő
25 min
Teljes elkészítési idő
45 min
Hozzávalók
  1. 1 csomag (500 g) mirelit leveles tészta
Töltelékhez
  1. 240 g babapiskóta
  2. 1 kg alma
  3. 3 ek kristálycukor
  4. őrölt fahéj
  5. citromlé
Pudinghoz
  1. 1 l tej
  2. 3 csomag vaníliás pudingpor
  3. 4-5 ek. cukor
Elkészítési javaslat
  1. A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztom,kettévágom, az egyik felét egy nagyobb tepsi méretére nyújtom (lehet gáztepsi kb 31×31 cm).
  2. A tepsi aljába sütőpapírt teszek, ráhelyezem a kinyújtott tésztát úgy, hogy az oldalain kicsit felhajtom (pereme legyen).
  3. A tésztára szorosan egymás mellé rakosgatom a babapiskótákat. A piskótákra kanalazom a reszelt almát (cukorral, fahéjjal, citromlével ízlés szerint ízesítve), elsimítom.
  4. Puding réteg: a cukrot és a pudingport csomómentesre keverem a tejjel, majd sűrű pudingot főzök. A pudingot még melegében ráöntöm a reszelt almára, elsimítom. A maradék tésztát is kisodrom, villával kicsit megszurkálom, majd óvatosan a pudingra fektetem.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon aranyszínűre sütöm kb. 25- 30 perc alatt. A megsült süteményt kihűtöm, porcukorral megszórom, majd felszeletelem.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/