Kakaós-fahéjas almás szelet
2018.10.7 | 7:11
Beküldve:Gyümölcsös süti, Kevertek, Összes
Kakaós-fahéjas almás szelet
Fincsi.hu
2018-10-07 13:21:54
Nyomtatás
Sütési idő
40 min
Teljes elkészítési idő
50 min
Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 2 ek. cukrozatlan kakaópor
- 1 cs. sütőpor
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- 1 csipet só
- 25 dkg kristálycukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 15 dkg puha vaj
- 2 db tojás
- 150 ml víz
- 150 ml tej
- kb. 2 db nagyobb alma
Elkészítési javaslat
- Tepsi mérete: 30x22 cm
- A lisztbe belekeverem a kakaóport, őrölt fahéjat, a sütőport és a sót.
- A vajat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverem, majd a tojásokat is hozzákeverem.
- Végül a vizet is hozzá öntöm, és az egészet jó alaposan összedolgozom.
- A kevert liszthez a tojásos-cukros masszát és a tejet váltakozva, apránként hozzáadom. Az egészet jól összekeverem. Egy kissé folyós tésztamasszát kapok.
- Az almát megmosom, meghámozom, és apró kockákra vágom, majd egy evőkanál liszttel összeforgatom.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm a masszát, egyenletesen elsimítom, majd a tetejére rakosgatom az almadarabkákat. (Nem szükséges belenyomkodni, sütés közben maguktól lesüllyednek a tésztába.)
- Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 40 percig sütöm (tűpróba).
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/