Kakaós-fahéjas almás szelet

Kakaós-fahéjas almás szelet

Kakaós-fahéjas almás szelet
Nyomtatás
Sütési idő
40 min
Teljes elkészítési idő
50 min
Sütési idő
40 min
Teljes elkészítési idő
50 min
Hozzávalók
  1. 30 dkg liszt
  2. 2 ek. cukrozatlan kakaópor
  3. 1 cs. sütőpor
  4. 1 kiskanál őrölt fahéj
  5. 1 csipet só
  6. 25 dkg kristálycukor
  7. 1 cs. vaníliás cukor
  8. 15 dkg puha vaj
  9. 2 db tojás
  10. 150 ml víz
  11. 150 ml tej
  12. kb. 2 db nagyobb alma
Elkészítési javaslat
  1. Tepsi mérete: 30x22 cm
  2. A lisztbe belekeverem a kakaóport, őrölt fahéjat, a sütőport és a sót.
  3. A vajat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverem, majd a tojásokat is hozzákeverem.
  4. Végül a vizet is hozzá öntöm, és az egészet jó alaposan összedolgozom.
  5. A kevert liszthez a tojásos-cukros masszát és a tejet váltakozva, apránként hozzáadom. Az egészet jól összekeverem. Egy kissé folyós tésztamasszát kapok.
  6. Az almát megmosom, meghámozom, és apró kockákra vágom, majd egy evőkanál liszttel összeforgatom.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm a masszát, egyenletesen elsimítom, majd a tetejére rakosgatom az almadarabkákat. (Nem szükséges belenyomkodni, sütés közben maguktól lesüllyednek a tésztába.)
  8. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 40 percig sütöm (tűpróba).
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/
Kakaós-fahéjas almás szelet
Kakaós-fahéjas almás szelet

Facebook