Fahéjas – almás kevert sütemény
2019.02.12 | 1:14
Beküldve:Gyümölcsös süti, Kevertek, Összes
Almás - fahéjas kevert sütemény
Fincsi.hu
2019-02-12 13:35:35
Gyors és könnyű recept, nagyon finom végeredménnyel!
Nyomtatás
Sütési idő
35 min
Teljes elkészítési idő
45 min
Hozzávalók
- 100 g vaj
- 20 dkg cukor
- 1 egész tojás
- 20 dkg liszt
- 1 tk. sütőpor
- 1 és 1/2 dl tejszín
- kb. 2 db közepes méretű alma
- Alma megforgatásához
- őrölt fahéj (tetszés szerint)
- kristálycukor (tetszés szerint)
Elkészítési javaslat
- A vajat a cukorral kihabosítom, majd hozzákeverem a tojást.
- A lisztet elkeverem a sütőporral, majd beleszitálom az előbbi vajas masszába, és alaposan összedolgozom, közben a tejszínt hozzáadagolom, és simára keverem a tésztát.
- Viszonylag nehezen kenhető masszát kapok, amit hablapát segítségével belesimítok egy kivajazott, lisztezett kör alakú, alacsony peremű formába (kb. 26 cm átmérőjű).
- Az almákat megmosom, meghámozom, keskeny cikkekre vágom, meghempergetem a fahéjas cukorban, majd élükkel lefelé enyhén belenyomkodom a tésztába.
- 175 fokra előmelegített légkeveréses sütőben, közepes rácsálláson kb. 25-30 percig sütöm. Kivétel előtt tűpróba a torta közepén! Ha még úgy érezzük, hogy nem sült át kellően a közepe, de a széle már nagyon barnul, fedjük le fóliával.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/