Fahéjas – almás kevert sütemény

Almás – fahéjas kevert sütemény

Almás - fahéjas kevert sütemény
Gyors és könnyű recept, nagyon finom végeredménnyel!
Nyomtatás
Sütési idő
35 min
Teljes elkészítési idő
45 min
Sütési idő
35 min
Teljes elkészítési idő
45 min
Hozzávalók
  1. 100 g vaj
  2. 20 dkg cukor
  3. 1 egész tojás
  4. 20 dkg liszt
  5. 1 tk. sütőpor
  6. 1 és 1/2 dl tejszín
  7. kb. 2 db közepes méretű alma
  8. Alma megforgatásához
  9. őrölt fahéj (tetszés szerint)
  10. kristálycukor (tetszés szerint)
Elkészítési javaslat
  1. A vajat a cukorral kihabosítom, majd hozzákeverem a tojást.
  2. A lisztet elkeverem a sütőporral, majd beleszitálom az előbbi vajas masszába, és alaposan összedolgozom, közben a tejszínt hozzáadagolom, és simára keverem a tésztát.
  3. Viszonylag nehezen kenhető masszát kapok, amit hablapát segítségével belesimítok egy kivajazott, lisztezett kör alakú, alacsony peremű formába (kb. 26 cm átmérőjű).
  4. Az almákat megmosom, meghámozom, keskeny cikkekre vágom, meghempergetem a fahéjas cukorban, majd élükkel lefelé enyhén belenyomkodom a tésztába.
  5. 175 fokra előmelegített légkeveréses sütőben, közepes rácsálláson kb. 25-30 percig sütöm. Kivétel előtt tűpróba a torta közepén! Ha még úgy érezzük, hogy nem sült át kellően a közepe, de a széle már nagyon barnul, fedjük le fóliával.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/