Répás – mogyorós kocka – könnyed kevert sütemény

Répás - mogyorós kocka
Ennek a könnyed,szaftos, omlós, hihetetlenül gyors és egyszerű kevert sütinek már az illata is hihetetlenül csábító, a piruló mogyoró és az fahéj fűszeres aromája pedig mindenkit a konyha közelébe csalogat.
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Teljes elkészítési idő
40 min
Sütési idő
30 min
Teljes elkészítési idő
40 min
Hozzávalók
  1. A mércém egy 3 dl-es bögre volt
  2. 1 bögre cukor
  3. 1 bögre olaj
  4. 3 tojás
  5. 1 bögre liszt
  6. 1 púpozott tk. fahéj
  7. 1 tk. sütőpor
  8. ½ tk. só
  9. 1 bögre reszelt sárgarépa (kb. 2 nagy répa finomra reszelve)
  10. 1 bögre darált török mogyoró
Elkészítési javaslat
  1. A cukrot és az olajat alaposan elkeverem. Egyesével hozzáadom a tojásokat, és robotgéppel minden darabnál jól elkeverem.
  2. A száraz hozzávalókat összevegyítem egymással és beleszitálom a tojásos masszába.
  3. Végül belekeverem a reszelt sárgarépát és a darált mogyorót.
  4. A sütőt 180 fokra előmelegítem, és a masszát egy sütőpapírral bélelt, 31x22 cm-es tepsibe csorgatom, majd kb. 25 perc alatt szép barnára sütöm, tűpróbával ellenőrzöm kivétel előtt.
  5. A tepsiben hagyva 10 perc pihentetés után sütőpapírral együtt kiemelem a tepsiből, és egy tálcára téve teljesen kihűtöm.
  6. Kisebb kockákra vágva, porcukorral meghintve tálalom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/