Répás – mogyorós kocka – könnyed kevert sütemény
Répás - mogyorós kocka
Fincsi.hu
2019-02-24 12:00:57
Ennek a könnyed,szaftos, omlós, hihetetlenül gyors és egyszerű kevert sütinek már az illata is hihetetlenül csábító, a piruló mogyoró és az fahéj fűszeres aromája pedig mindenkit a konyha közelébe csalogat.
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Teljes elkészítési idő
40 min
Hozzávalók
- A mércém egy 3 dl-es bögre volt
- 1 bögre cukor
- 1 bögre olaj
- 3 tojás
- 1 bögre liszt
- 1 púpozott tk. fahéj
- 1 tk. sütőpor
- ½ tk. só
- 1 bögre reszelt sárgarépa (kb. 2 nagy répa finomra reszelve)
- 1 bögre darált török mogyoró
Elkészítési javaslat
- A cukrot és az olajat alaposan elkeverem. Egyesével hozzáadom a tojásokat, és robotgéppel minden darabnál jól elkeverem.
- A száraz hozzávalókat összevegyítem egymással és beleszitálom a tojásos masszába.
- Végül belekeverem a reszelt sárgarépát és a darált mogyorót.
- A sütőt 180 fokra előmelegítem, és a masszát egy sütőpapírral bélelt, 31x22 cm-es tepsibe csorgatom, majd kb. 25 perc alatt szép barnára sütöm, tűpróbával ellenőrzöm kivétel előtt.
- A tepsiben hagyva 10 perc pihentetés után sütőpapírral együtt kiemelem a tepsiből, és egy tálcára téve teljesen kihűtöm.
- Kisebb kockákra vágva, porcukorral meghintve tálalom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/