Kakaós – túrós kocka

kakaós túrós kocka

Kakaós - túrós kocka
Nagyon gyorsan elkészíthető, puha, szaftos kevert sütemény.
Nyomtatás
Sütési idő
20 min
Teljes elkészítési idő
30 min
Sütési idő
20 min
Teljes elkészítési idő
30 min
A túrós töltelékhez
  1. 25 dkg félzsíros tehéntúró
  2. 2 evőkanál kristálycukor
  3. 1 púpos evőkanál vaníliás pudingpor
  4. 2 evőkanál tejföl
Tésztához
  1. (a bögre űrtartalma: 2 dl)
  2. 2 bögre finomliszt
  3. 1 csomag sütőpor
  4. 3 tojás
  5. 1 bögre kristálycukor
  6. fél bögre olaj
  7. 3/4 bögre tej
  8. 1 kisebb citrom leve
  9. + 3 púpos teáskanál kakaópor és 2 evőkanál tej
Elkészítési javaslat
  1. A túrós töltelékhez a túrót, cukrot, pudingport és tejfölt összekeverjük, majd betesszük a hűtőbe, hogy jól összeálljon.
  2. A tésztához a tojásokat a cukorral fehéredésig habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, tejet, citrom levét, végül beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.
  3. A tésztából kimerünk egy kisebb részt (kb. az 1/3-át), ebbe szitáljuk bele a kakaóport, hozzáöntjük a tejet is, és összekeverjük.
  4. A világos tésztát beleöntjük egy sütőpapírral kibélelt, kb 20x25 cm-es tepsibe, rákanalazzuk és villával márványozzuk a kakaós masszát, majd elszórtan rákanalazzuk a túrót is. Sütés közben lesüllyed majd az aljára.
  5. 170 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 20 percig sütjük.
  6. Sütés után a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kockákra szeletelve tálaljuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/