Könnyed nyári meggyes pite

Könnyed nyári meggyes pite

Könnyed nyári meggyes pite
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. 3 egész tojás
  2. 15 dkg puha vaj
  3. 8 dkg + 6 dkg porcukor
  4. 15 dkg finomliszt
  5. 1 citrom reszelt héja
  6. 1 cs. vaníliás cukor
  7. kb. 2 maréknyi magozott meggy (de bármilyen más friss gyümölccsel is isteni: meggy, málna, szeder, nektarin stb...)
Elkészítési javaslat
  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval verni kezdjük, és fokozatosan hozzáadunk 8 dkg porcukrot, majd kemény habbá verjük.
  2. A maradék 6 dkg cukrot habosra keverjük a vajjal, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáit, belekeverjük a vaníliás cukrot, majd belekeverjük a tojásfehérje habját, közben hozzászitáljuk a lisztet.
  3. A masszát egy sütőpapírral bélelt piteformába simítjuk, majd rászórjuk és egy picit belenyomkodjuk a gyümölcsöket.
  4. 170 fokra előmelegített légkeveréses sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.
  5. Ha a teteje pirulni kezdene, nyugodtan takard le alufóliával, hogy ne barnuljon meg nagyon.
  6. Szeletelés előtt picit hagyjuk a formában hűlni.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/