Sütés nélküli mascarponés babapiskóta málnával
2019.07.14 | 2:48
Beküldve:Gyümölcsös süti, Összes, Sütés nélkül
Sütés nélküli mascarponés babapiskóta málnával
Fincsi.hu
2019-07-14 16:43:52
Nyomtatás
Teljes elkészítési idő
10 min
Hozzávalók
- kb. 20 db babapiskóta
- 250 g mascarpone
- 2 dl habtejszín
- kb. 15 dkg porcukor (ízlés szerint)
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 tk. citromlé
- kb. 20 dkg friss málna
Elkészítési javaslat
- A tejszínt felverjük,a mascarponét, a porcukrot, a citromlevet és a vaníliás cukrot egy külön tálban összekeverjük, majd óvatosan összeforgatjuk a felvert habbal.
- A málnát egy kis lábasban közepes lángon néhány perc alatt pépesítjük, majd hagyjuk kihűlni.
Egy jénai tálba ( itt 22 cm-es) rétegezzük az alapanyagokat
- Alulra kerül egy réteg babapiskóta, meglocsoljuk a málnapéppel, majd jöhet a krém fele, újabb réteg piskóta, ismét málnaöntet és végül a maradék krém. (Természetesen a tál méretétől függően lehet, hogy több réteg is kijön a megadott mennyiségből).
- Folpackkal letakarva néhány órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. Tetejét friss málnaszemekkel díszíthetjük.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/