Sütés nélküli mascarponés babapiskóta málnával

Sütés nélküli mascarponés babapiskóta málnával

Sütés nélküli mascarponés babapiskóta málnával
Nyomtatás
Teljes elkészítési idő
10 min
Teljes elkészítési idő
10 min
Hozzávalók
  1. kb. 20 db babapiskóta
  2. 250 g mascarpone
  3. 2 dl habtejszín
  4. kb. 15 dkg porcukor (ízlés szerint)
  5. 1 cs. vaníliás cukor
  6. 1 tk. citromlé
  7. kb. 20 dkg friss málna
Elkészítési javaslat
  1. A tejszínt felverjük,a mascarponét, a porcukrot, a citromlevet és a vaníliás cukrot egy külön tálban összekeverjük, majd óvatosan összeforgatjuk a felvert habbal.
  2. A málnát egy kis lábasban közepes lángon néhány perc alatt pépesítjük, majd hagyjuk kihűlni.
Egy jénai tálba ( itt 22 cm-es) rétegezzük az alapanyagokat
  1. Alulra kerül egy réteg babapiskóta, meglocsoljuk a málnapéppel, majd jöhet a krém fele, újabb réteg piskóta, ismét málnaöntet és végül a maradék krém. (Természetesen a tál méretétől függően lehet, hogy több réteg is kijön a megadott mennyiségből).
  2. Folpackkal letakarva néhány órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. Tetejét friss málnaszemekkel díszíthetjük.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/