Répás rolád jéghideg mascarpone krémmel
Répás rolád jéghideg mascarpone krémmel
Fincsi.hu
2019-07-24 22:06:51
Nyomtatás
Sütési idő
12 min
Teljes elkészítési idő
20 min
Tésztához
- 2 egész tojás
- 200 g porcukor
- 115 g liszt
- 1 tk. sütőpor
- 1 tk. fahéj
- 0,5 dl étolaj
- 1 nagyobb répa finomra reszelve
Krémhez
- 5 dkg vaj
- 25 dkg mascarpone
- kb. 10 dkg porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 tk. frissen facsart citromlé
Elkészítési javaslat
- A tojásokat habosra verem a cukorral.
- A száraz hozzávalókat összekeverem, és óvatosan a tojásos masszába forgatom habverő segítségével.
- Végül a finomra reszelt répát és az olajat is hozzákeverem.
- Egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe csorgatom a tésztát, szilikonlapáttal egyenletesre igazítom, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütöm.
- Egy konyharuhát finoman meghintek porcukorral, és a forró piskótát ráborítom, aljáról lehúzom a sütőpapírt és jó szorosan feltekerem a konyharuha segítségével, és feltekerve hagyom teljesen kihűlni.
- A krémhez a mascarponét és a vajat a cukorral kicsit felhabosítom, hozzáadom a vaníliás cukrot, és a citromlevet is, és alaposan összedolgozom.
- A kihűlt piskótát kicsavarom, megkenem a töltelékkel, majd visszatekerem. A tetejét meghintem porcukorral, de ez elhagyható.
- Szeletelés előtt néhány órára hűtőbe teszem, mert jó alaposan lehűtött hideg krémmel az igazi.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/