Répás rolád jéghideg mascarpone krémmel

Répás rolád jéghideg mascarpone krémmel

Répás rolád jéghideg mascarpone krémmel
Nyomtatás
Sütési idő
12 min
Teljes elkészítési idő
20 min
Sütési idő
12 min
Teljes elkészítési idő
20 min
Tésztához
  1. 2 egész tojás
  2. 200 g porcukor
  3. 115 g liszt
  4. 1 tk. sütőpor
  5. 1 tk. fahéj
  6. 0,5 dl étolaj
  7. 1 nagyobb répa finomra reszelve
Krémhez
  1. 5 dkg vaj
  2. 25 dkg mascarpone
  3. kb. 10 dkg porcukor
  4. 1 cs. vaníliás cukor
  5. 1 tk. frissen facsart citromlé
Elkészítési javaslat
  1. A tojásokat habosra verem a cukorral.
  2. A száraz hozzávalókat összekeverem, és óvatosan a tojásos masszába forgatom habverő segítségével.
  3. Végül a finomra reszelt répát és az olajat is hozzákeverem.
  4. Egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe csorgatom a tésztát, szilikonlapáttal egyenletesre igazítom, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütöm.
  5. Egy konyharuhát finoman meghintek porcukorral, és a forró piskótát ráborítom, aljáról lehúzom a sütőpapírt és jó szorosan feltekerem a konyharuha segítségével, és feltekerve hagyom teljesen kihűlni.
  6. A krémhez a mascarponét és a vajat a cukorral kicsit felhabosítom, hozzáadom a vaníliás cukrot, és a citromlevet is, és alaposan összedolgozom.
  7. A kihűlt piskótát kicsavarom, megkenem a töltelékkel, majd visszatekerem. A tetejét meghintem porcukorral, de ez elhagyható.
  8. Szeletelés előtt néhány órára hűtőbe teszem, mert jó alaposan lehűtött hideg krémmel az igazi.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/