Fahéjas – szilvás lepény

Fahéjas-szilvás lepény

Fahéjas - szilvás lepény
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. 400 g finomliszt
  2. 25 g élesztő
  3. 1,5 dl langyos tej
  4. 80 g cukor
  5. csipet só
  6. 2 egész tojás
  7. 150 g puha margarin
  8. magozott szilva
  9. Tetejére
  10. őrölt fahéj
  11. porcukor
Elkészítési javaslat
  1. A lisztet tálba szitálom, és a közepébe készített mélyedésbe beletördelem az élesztőt, rászórom a cukrot, és hozzáadom a tejet. Kicsit összedolgozom, és kb. 20 percig félreteszem. Ezután beleütöm a tojásokat, hozzáadom a sót és a margarint is. A tésztát dagasztom, majd meleg helyen duplájára kelesztem (kb. 1 óra).
  2. Közben a szilvát megmosva kimagozom és negyedelem, egy nagy gáztepsit kibélelek sütőpapírral és a sütőt 180 fokra előmelegítem.
  3. Ha megkelt a tészta, akkorára nyújtom, amekkora a tepsi, belesimítom, és jó sűrűn kirakom szilvával.
  4. Ha kész, akkor megszórom fahéjas cukorral, és kb. 25-30 perc alatt készre sütöm.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/