Fűszeres, almás kevert sütemény
Fűszeres, almás kevert sütemény
Fincsi.hu
2019-09-29 17:31:38
Könnyű, szaftos tészta zamatos, mesésen illatozó fűszeres almával. Egyszerűen ellenállhatatlan!
Nyomtatás
Hozzávalók
- 175 g puha vaj
- 25 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 3 egész tojás
- 2 dl tej
- 28 dkg liszt
- 1 mk. sütőpor
- A tetejére
- 2 nagyobb alma (vagy 3 kisebb)
- 1 tk. őrölt fahéj
- 1 mk.frissen őrölt kardamom
- 2 ek. kristálycukor
Elkészítési javaslat
- Az almákat megmosom, meghámozom, feldarabolom. A cukrot összekeverem a fűszerekkel, és az almaszeletekre szórom, majd alaposan átforgatom, hogy minden szeletet érjen.
- A tésztához a vajat habosra keverem a kétféle cukorral, majd egyenként hozzákeverem a tojásokat, és a tejet.
- A lisztet elkeverem a sütőporral, és az előbbi masszába keverem, alaposan csomómentesre dolgozom.
- Ezután egy sütőpapírral bélelt, 31x22 cm-es tepsibe öntöm, és a tetejét megpakolom az almaszeletekkel. (Minél sűrűbben rakjuk, annál jobb, zamatosabb lesz a végeredmény.)
- 200 fokos sütőben kb. 30 percig sütöm, akkor tűpróbát csinálok, és ha még kell, visszateszem sülni. Ha nagyon pirulna a teteje, lefedem fóliával, és így sütöm tovább.
Megjegyzések
- Ha valaki nem szereti a kardamom erőteljesebb ízét, nyugodtan elhagyhatja, csak fahéjjal is megállja a helyét. De tapasztalatok szerint aki megkóstolja, nem szívesen hagyja el belőle, mert tényleg igazán különleges aromát kölcsönöz a sütinek.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/