Fűszeres, almás kevert sütemény

Fűszeres, almás kevert sütemény

Fűszeres, almás kevert sütemény
Könnyű, szaftos tészta zamatos, mesésen illatozó fűszeres almával. Egyszerűen ellenállhatatlan!
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. 175 g puha vaj
  2. 25 dkg cukor
  3. 1 cs. vaníliás cukor
  4. 3 egész tojás
  5. 2 dl tej
  6. 28 dkg liszt
  7. 1 mk. sütőpor
  8. A tetejére
  9. 2 nagyobb alma (vagy 3 kisebb)
  10. 1 tk. őrölt fahéj
  11. 1 mk.frissen őrölt kardamom
  12. 2 ek. kristálycukor
Elkészítési javaslat
  1. Az almákat megmosom, meghámozom, feldarabolom. A cukrot összekeverem a fűszerekkel, és az almaszeletekre szórom, majd alaposan átforgatom, hogy minden szeletet érjen.
  2. A tésztához a vajat habosra keverem a kétféle cukorral, majd egyenként hozzákeverem a tojásokat, és a tejet.
  3. A lisztet elkeverem a sütőporral, és az előbbi masszába keverem, alaposan csomómentesre dolgozom.
  4. Ezután egy sütőpapírral bélelt, 31x22 cm-es tepsibe öntöm, és a tetejét megpakolom az almaszeletekkel. (Minél sűrűbben rakjuk, annál jobb, zamatosabb lesz a végeredmény.)
  5. 200 fokos sütőben kb. 30 percig sütöm, akkor tűpróbát csinálok, és ha még kell, visszateszem sülni. Ha nagyon pirulna a teteje, lefedem fóliával, és így sütöm tovább.
Megjegyzések
  1. Ha valaki nem szereti a kardamom erőteljesebb ízét, nyugodtan elhagyhatja, csak fahéjjal is megállja a helyét. De tapasztalatok szerint aki megkóstolja, nem szívesen hagyja el belőle, mert tényleg igazán különleges aromát kölcsönöz a sütinek.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/