Meggyes-pudingos rácsos pite
2017.02.9 | 9:43
Beküldve:Gyümölcsös süti, Omlós tészta, Összes
Meggyes - pudingos rácsos pite
Fincsi.hu
2017-02-09 10:57:37
Nyomtatás
Omlós tésztához
- - 35 dkg liszt
- - 10 dkg cukor
- - csipetnyi só
- - 20 dkg hideg vaj
- - 1 tojás
- - 1 ek. főzőtejszín
Töltelékhez
- - 50-60 dkg meggy (befőtt)
- - 10 dkg cukor
- - 1 tk. fahéj
- - 1 zacskó vaníliás pudingpor
- - 1,5 dl meggylé (befőtt leve)
Elkészítési javaslat
- A lisztet tálba szitálom, hozzáadom a sót, cukrot. A vajat kisebb darabokban teszem bele, gyors mozdulatokkal morzsa állagúvá dolgozom. A tojást a tejszínnel kikeverem, és hozzáöntöm a liszthez, sima tésztává gyúrom. Fóliába csomagolva egy órára hűtőbe teszem.
- Közben elkészítem a tölteléket. A meggyet leszűröm, kinyomkodom a levét, és a cukorral és a fahéjjal felforralom, hozzáöntöm a meggylével kikevert vaníliás pudingport, és folyamatosan kevergetve, 10 percig lassú tűzön főzöm. Ha elég sűrű a krém, leveszem a tűzről, és hagyom kihűlni.
- A tésztát 2/3-1/3 arányban megfelezem, és a nagyobbikat akkora lappá nyújtom, hogy egy nagy tortaformát kibélelhessek vele.Villával megszurkálom, és megszórom zabkorpával, majd ráegyengetem a kihűlt pudingos, meggyes masszát.
- A maradék tésztából derelyevágóval csíkokat vágok, és berácsozom a pite tetejét. 170 fokra (légkeverésen160 fok) előmelegített sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütöm. Porcukorral meghintve tálalom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/