Kelt szilvás lepény
2017.02.9 | 12:07
Beküldve:Gyümölcsös süti, Kelt tészta, Összes
Kelt szilvás lepény
Fincsi.hu
2017-02-09 13:21:55
Nyomtatás
Tésztához
- - 400 g finomliszt
- - 25 g élesztő
- - 1,5 dl langyos tej
- - 80 g cukor
- - csipet só
- - 2 egész tojás
- - 150 g puha margarin
Tetejére
- - 50 dkg szilva
- - őrölt fahéj
- - őrölt szegfűszeg
- - porcukor
- - darabolt mandula
Elkészítési javaslat
- A lisztet tálba szitálom, és a közepébe készített mélyedésbe beletördelem az élesztőt, rászórom a cukrot, és hozzáadom a tejet. Kicsit összedolgozom, és kb. 20 percig félretszem. Ezután beleütöm a tojásokat, hozzáadom a sót és a margarint is. A tésztát dagasztom, majd meleg helyen duplájára kelesztem (kb. 1 óra).
- A szilvát megmosom, magozom, és negyedelem, majd meghintem porcukorral, őrölt fahéjjal és szegfűszeggel. Sütőpapírral bélelt tepsiben vékonyra nyújtom a tésztát, meghintem darált zabpehellyel, majd rárakosgatom a negyedelt szilvákat.
- A darabolt mandulát összekeverem a porcukorral és a fahéjjal, és a lepény tetejét megszórom a mandulás keverékkel. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütöm. A vége felé a tetejét lefedem fóliával, hogy nem égjen meg túlságosan.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/