Narancstorta karamellizált banántetővel
2017.02.9 | 2:51
Beküldve:Gyümölcsös süti, Krémes sütik, Összes, Torta
Narancstorta karamellizált banántetővel
Fincsi.hu
2017-02-09 16:06:01
Nyomtatás
Tésztához
- - 3 tojás
- - 5 ek. liszt
- - 4 ek. cukor
- - fél cs. sütőpor
- - 1 ek. ecet
- - 1 dl étolaj
- - 1 narancs reszelt héja
Krémhez
- - 2 egész tojás
- - 3 ek. cukor
- - 2 narancs leve
- - 1 púpozott kk. étkezési keményítő
- - 1 kk. vaj
- - 1 narancs reszelt héja
- - 250 g mascarpone
- - 1 cs. habfixáló
Elkészítési javaslat
- A krémhez a narancsot megmosom, a héját lereszelem, majd kipréselem a lévét, és átszűröm. A tojásokat habosra keverem a cukorral, hozzáadom a keményítőt és a narancsok levét, a reszelt héjat majd alaposan elkeverem. Vízfürdő felett folyamatos kevergetés mellett sűrű krémet főzök. Még forrón belekeverem a vajat is, és kihűtöm. Miután kihűlt, összekeverem a mascarponéval, és a habfixálóval.
- A piskótához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét a cukorral és az ecettel kemény habbá verem, majd kis adagonként, kézi habverővel beleforgatom a liszttel összeszitált sütőport, a reszelt narancshéjat, és fokozatosan hozzáadogatom a tojások sárgáját és az étolajat is.
- A tésztát egy zsírozott-lisztezett gyümölcstorta-formába öntöm, és 160 fokon (légkeverésen) kb 10-13 perc alatt aranysárgára sütöm.
- A tésztát kihűtöm, majd tálra borítom.
- A torta mélyedését megtöltöm a krémmel. A tetejét karamellizált banánnal díszítem. Ehhez kb. 2-3 ek. cukrot karamellizálok, beledobálom a banánszeleteket, picit összerázom, megforgatom benne, majd kiveszem, és ha kihűlt, a krémre rakosgatom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/