Epres rebarbarás morzsasüti
2017.02.13 | 7:26
Beküldve:Gyümölcsös süti, Összes
Epres rebarbarás morzsasüti
Fincsi.hu
2017-02-11 15:00:10
Nyomtatás
Sütési idő
20 min
Morzsatésztához
- 25 dkg fehér tönkölybúzaliszt
- 10 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- pici só
Továbbá
- 4 rebarbara szár
- 12 db nagyobb eper
- 10 dkg cukor
- csipetnyi fahéj
Elkészítési javaslat
- Az epret és a rebarbaraszárakat alaposan megmosom, megszárítom, a rebarbaraszárak külső héját egy kis éles késsel lehúzom, majd feldarabolom. A kétféle gyümölcsöt cukorral egy teflonserpenyőben kis lángon kb. 5-8 perc alatt megpuhítom.
- A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozom, nem kell vele sokat bajlódni, mert önmagában is morzsalékos lesz.
- A megpuhult gyümölcsöt kis szuflé formákba kanalazom, majd rászórom a morzsát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb.20- 25 perc alatt ropogósra sütöm. Vaníliafagyival vagy vaníliasodóval tálalva még ínycsiklandóbb!
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/