Jéghideg eperhab babapiskótával
2017.02.16 | 7:42
Beküldve:Gyümölcsös süti, Összes, Sütés nélkül
Jéghideg eperhab babapiskótával
Fincsi.hu
2017-02-16 08:56:45
Nyomtatás
Teljes elkészítési idő
4 hr
Hozzávalók
- 1 csomag babapiskóta
- 2 dl natúr joghurt
- 2 dl tejszín (habbá verve)
- 100 g friss vagy fagyasztott eper
- 50 g cukor
- 1 púpozott tk. zselatinpor
- 0,5 dl hideg víz
Elkészítési javaslat
- Az eperkrémhez a gyümölcsöt botmixerrel pépesítem, majd cukorral és joghurttal elkeverem. A tejszínhabot óvatosan beleforgatom az epres masszába.
- A zselatinport hideg vízben áztatom egy rövid ideig, majd olvadásig melegítem, és nagyon finoman belecsorgatom a gyümölcsmasszába, és alaposan elkeverem benne.
- Egy őzgerincformát kibélelek folpacckal, és a falát kirakom babapiskótával. A kész krémet a piskótával bélelt formába öntöm, a tetejét szintén babapiskótával fedem be. Fóliával lefedve minimum 3-4 órára fagyasztóba teszem dermedni.
- A fagyasztóból kivéve néhány percig szobahőmérsékleten állni hagyom, a tetejét friss eperrel díszítem, majd szeletekre vágva tálalom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/