Almakenyér
Almakenyér
Fincsi.hu
2017-02-17 08:40:43
Nyomtatás
Sütési idő
40 min
Hozzávalók
- - 40 dkg héjastól reszelt alma
- - 1 citrom reszelt héja
- - 1 citrom leve
- - 25 dkg cukor
- - 30 dkg liszt
- - 1 teáskanál szódabikarbóna
- - 1 tojás
- - 1 teáskanál fahéj
- - vagdalt dió
- - mazsola
Elkészítési javaslat
- A reszelt almát elkeverjük a citromlével, a citromhéjjal, és a cukorral. 4 órára, vagy akár egy éjszakára hűtőbe tesszük a masszát.
- A hűtőből kivéve hozzáadjuk a tojást, a szódabikarbónával vegyített lisztet, a fahéjat, és ízlés szerint kb. egy-egy maroknyi diót és mazsolát. Összedolgozzuk, és sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe simítjuk.
- Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon, 40 percig sütjük. Szeletekre vágva tálaljuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/