Mandulatorta
2015.01.28 | 7:23
Beküldve:Omlós tészta, Összes, Torta
Mandulatorta
Fincsi.hu
2017-02-08 17:11:30
Nyomtatás
Sütési idő
45 min
Omlós tésztához
- 5 dkg cukor
- 12 dkg vaj
- 22 dkg liszt
- 1 tojássárgája
- 1 késhegynyi só
- fél vaníliarúd kikapart belseje
Töltelékhez
- 4 tojás
- 8 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 20 dkg hámozatlan mandula
- 4 ek Amaretto
- 1 késhegynyi só
Szóráshoz
- porcukor
Elkészítési javaslat
- A lisztet munkalapra szitáljuk és mélyedést készítünk a közepébe. Beletesszük a tészta többi hozzávalóit és gyors mozdulatokkal cipót formálunk. Fóliába csomagolva a hűtőszekrényben legalább 1 órát pihentetjük.
- A mandulát forró vízzel leforrázzuk, egy picit félretesszük, majd hideg vízzel leöblítjük és a héjából kinyomkodjuk. Szárazra törölve ledaráljuk.
- Szétválasztjuk a tojásokat, a sárgájukat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az Amarettot, a citrom reszelt héját és a darált mandulát.
- A fehérjékből a só hozzáadásával kemény habot verünk, amit aztán több részletben óvatosan a cukros masszához keverünk.
- A tésztát lisztezett deszkán egyenletes vastagságúra nyújtjuk és egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformába terítjük, úgy hogy kb. 3 cm magas szegélyt csinálunk. Célszerű a tortaforma alját sütőpapírral kibélelni.
- Beleszedjük a tölteléket, majd a tetejét egyenletesre simítjuk. Előmelegített sütőben, 190°C-on kb. 45 percig sütjük. A formából kiszedve rácson hagyjuk hűlni. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/