Mézes zserbó
2015.02.27 | 5:25
Beküldve:Krémes sütik, Omlós tészta, Összes
Mézes zserbó
Fincsi.hu
2017-02-14 08:23:58
Nyomtatás
Tésztához
- 70 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 2 tojás
- 2 evőkanál méz
- 6 dkg vaj
- 6 evőkanál tej
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
Krémhez
- 35 dkg margarin
- 35 dkg cukor
- 7 dl tej
- 7 evőkanál búzadara
- sárgabaracklekvár
Tetejére
- 10 dkg tortabevonó
Elkészítési javaslat
- A tészta hozzávalóit a liszt kivételével gőz fölött jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és összedolgozzuk.
- Négy felé osztjuk, majd a lapokat nagy gáztepsi méretűre nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, közepes lángon világos lapokat sütünk.
- A krémhez a tejet a búzadarával megfőzzük. A vajat a cukorral habosra keverjük, és beledolgozzuk a kihűlt tejbedarát.
- A lapokat egymásra rakjuk, az elsőre rákenjük a krém felét, a másodikra a lekvárt, a harmadikra a krém másik felét. A gőz felett megolvasztott tortabevonót a süti tetejére kenjük és egy napig puhulni hagyjuk.Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/