Mézes zserbó

Mézes zserbó

Mézes zserbó

Mézes zserbó
Nyomtatás
Tésztához
  1. 70 dkg liszt
  2. 20 dkg porcukor
  3. 2 tojás
  4. 2 evőkanál méz
  5. 6 dkg vaj
  6. 6 evőkanál tej
  7. 1 kávéskanál szódabikarbóna
Krémhez
  1. 35 dkg margarin
  2. 35 dkg cukor
  3. 7 dl tej
  4. 7 evőkanál búzadara
  5. sárgabaracklekvár
Tetejére
  1. 10 dkg tortabevonó
Elkészítési javaslat
  1. A tészta hozzávalóit a liszt kivételével gőz fölött jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és összedolgozzuk.
  2. Négy felé osztjuk, majd a lapokat nagy gáztepsi méretűre nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, közepes lángon világos lapokat sütünk.
  3. A krémhez a tejet a búzadarával megfőzzük. A vajat a cukorral habosra keverjük, és beledolgozzuk a kihűlt tejbedarát.
  4. A lapokat egymásra rakjuk, az elsőre rákenjük a krém felét, a másodikra a lekvárt, a harmadikra a krém másik felét. A gőz felett megolvasztott tortabevonót a süti tetejére kenjük és egy napig puhulni hagyjuk.Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/