Pátkai zserbó

Pátkai zserbó

Pátkai zserbó

Pátkai zserbó
Nyomtatás
A gyúrt tésztához
  1. 20 dkg liszt
  2. 2 dkg margarin
  3. 4 tojás sárgája
  4. 13 dkg cukor
  5. 1 csomag sütőpor
  6. reszelt citromhéj
  7. kevés tej
Piskótához
  1. 4 tojás sárgája
  2. 14 dkg cukor
  3. 8 dkg liszt
  4. pici sütőpor
  5. reszelt citromhéj
Kenéshez
  1. ribizli lekvár
Töltelékhez
  1. 4 tojásfehérje
  2. 20 dkg cukor
  3. 20 dkg darált dió
  4. 10 dkg vágott dió
Elkészítési javaslat
  1. A gyúrt tésztához valókat összedolgozzuk, ha kell egy pici tejet adunk hozzá. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, kikent vagy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe tesszük. Ribizlilekvárral megkenjük.
  2. 4 tojás fehérjét kemény habbá verünk, hozzátesszük a cukrot, a darált diót és a citromhéjat. Rákenjük a lekváros lapra, tetejét hosszúkásra vágott dióval szórjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángnál sütjük.
  3. A piskótához a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, a lisztet elkeverjük a sütőporral és a reszelt citromhéjjal. A fehérjéket kemény habbá verjük, és a lisztel felváltva, a cukros sárgájához adjuk. Meleg sütőben a másik tésztával azonos nagyságúra sütjük.
  4. A sütemény összeállítása: A gyúrt tésztát óvatosan kifordítjuk a tepsiből, az alját megkenjük ribizlilekvárral, rátesszük a piskótát és az egészet visszafordítjuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/