Hólabda

Hólabda

Hólabda

Hólabda
Nyomtatás
Sütési idő
25 min
Sütési idő
25 min
Piskótához
  1. 8 tojás
  2. 350 g cukor
  3. 250 g liszt
  4. 1 csomag sütőpor
  5. 8 evőkanál meleg víz
  6. 2 evőkanál kakaópor (ha csokis tésztát szeretnénk)
Krémhez
  1. 4 evőkanál rétesliszt
  2. 4 dl tej
  3. 200 g margarin
  4. 200 g porcukor
  5. 1 citrom leve és reszelt héja
Tetejére
  1. 100 g étcsoki
Elkészítési javaslat
  1. A 8 tojássárgáját habosra keverem a cukorral, hozzáadom a meleg vizet, a kakaóport, valamint a lisztet és a sütőport is. Alaposan összedolgozom a hozzávalókat. Közben a tojásfehérjékből kemény habot verek, és óvatos mozdulatokkal a masszába forgatom.
  2. Sütőpapírral bélelt sütőlemezen, 180 fokon kb. 25 percig sütöm. A langyos tésztából kisebb átmérőjű pogácsaszaggatóval kerek lapokat szúrok ki.
  3. A lisztet csomómentesre keverem egy kevés tejjel, majd beleöntöm a maradék tejbe, és sűrű krémmé főzöm. Miután kihűlt, belekeverem a margarint, a porcukrot,a reszelt citromhéjat és a levet.
  4. Két korongot összeragasztok a krémmel, és az oldalát is bekenem vele, majd alaposan meghempergetem kókuszreszelékben.
  5. A tetejét olvasztott csokival díszítem, de ez akár el is hagyható.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/