Hólabda
2017.01.1 | 5:55
Beküldve:Karácsony, Krémes sütik, Összes, Ünnepek
Hólabda
Fincsi.hu
2017-02-09 19:10:07
Nyomtatás
Sütési idő
25 min
Piskótához
- 8 tojás
- 350 g cukor
- 250 g liszt
- 1 csomag sütőpor
- 8 evőkanál meleg víz
- 2 evőkanál kakaópor (ha csokis tésztát szeretnénk)
Krémhez
- 4 evőkanál rétesliszt
- 4 dl tej
- 200 g margarin
- 200 g porcukor
- 1 citrom leve és reszelt héja
Tetejére
- 100 g étcsoki
Elkészítési javaslat
- A 8 tojássárgáját habosra keverem a cukorral, hozzáadom a meleg vizet, a kakaóport, valamint a lisztet és a sütőport is. Alaposan összedolgozom a hozzávalókat. Közben a tojásfehérjékből kemény habot verek, és óvatos mozdulatokkal a masszába forgatom.
- Sütőpapírral bélelt sütőlemezen, 180 fokon kb. 25 percig sütöm. A langyos tésztából kisebb átmérőjű pogácsaszaggatóval kerek lapokat szúrok ki.
- A lisztet csomómentesre keverem egy kevés tejjel, majd beleöntöm a maradék tejbe, és sűrű krémmé főzöm. Miután kihűlt, belekeverem a margarint, a porcukrot,a reszelt citromhéjat és a levet.
- Két korongot összeragasztok a krémmel, és az oldalát is bekenem vele, majd alaposan meghempergetem kókuszreszelékben.
- A tetejét olvasztott csokival díszítem, de ez akár el is hagyható.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/