Karamell szelet

Karamell szelet
Nyomtatás
Tésztához
  1. 20 dkg cukor
  2. 1 dl és 3 evőkanál tej
  3. 10 dkg margarin
  4. 1 tojás
  5. 3/4ed csomag szalakáli
  6. liszt
Krémhez
  1. 5 dl tej
  2. 3 csomag karamell puding
  3. 25 dkg margarin
  4. 25 dkg porcukor
Tetejére
  1. tortabevonó csokoládé
Elkészítési javaslat
  1. A cukrot alacsony tűzön megpirítjuk, majd 1 dl tejjel felöntjük. Amint kihűlt, hozzáadjuk a 10 dkg margarint, a tojást, és a 3 evőkanál tejben elkevert szalakálit.
  2. Addig adagolunk hozzá lisztet, amíg egy könnyen sodorható tésztát kapunk. 4 db közepes tepsi nagyságú lapot nyújtunk belőle, majd ezeket egyenként megsütjük.
  3. A pudingport egy kevéske hideg tejjel csomómentesre keverjük, majd a maradék tejben megfőzzük.A porcukrot a margarinnal krémesre keverjük, és hozzáadjuk a kihűlt pudingot.
  4. A krémet elosztjuk a lapok között, a tetejét a megolvasztott tortabevonóval bevonjuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/