Mini málnás tortácskák

Mini málnás tortácskák

Mini málnás tortácskák

Mini málnás tortácskák
Az idei nyár utolsó szem málnáit használtam fel ehhez a gyors, nagyon egyszerű, mégis igen mutatós süteményhez. Ideális vendégek fogadásához, szülinapra, vagy csak úgy, egy esős vasárnap délutánra.
Nyomtatás
Sütési idő
10 min
Sütési idő
10 min
Piskótához
  1. - 4 közepes tojás
  2. - 5 ek. víz
  3. - 18 dkg porcukor
  4. - 18 dkg liszt
  5. - fél cs. sütőpor
  6. -csipetnyi só
Krémhez
  1. - 25 dkg mascarpone
  2. - 13 dkg puha vaj
  3. - porcukor (ízlés szerint)
  4. - málna (én kb. egy maréknyit használtam fel most)
Elkészítési javaslat
  1. A piskótához a tojásfehérjét a cukor felével és a sóval kemény habbá verem. A sárgáját a maradék cukorral és a vízzel fehéredésig keverem. Beleszitálom a sütőporos lisztet, majd óvatos mozdulatokkal a habot is beleforgatom a masszába.
  2. A tésztát egy sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe simítom, majd 180 fokon kb. 10-12 perc alatt megsütöm. Még a langyos piskótából kör alakú pogácsaszaggatóval (6 cm átmérőjű) korongokat szaggatok, majd félreteszem hűlni.
  3. A krémhez a málnát megmosom, kevés cukorral és pár csepp citromlével épp hogy felforralom, majd lehűtöm. Miután kihűlt, szűrőn átpaszírozom, és az így kapott levet használom fel a krém ízesítéséhez.
  4. A vajat a porcukorral kihabosítom, majd belekeverem a mascarponét is, legvégül a hideg málnapépet. Jó alaposan összekeverem a krémet, és ahhoz, hogy jól kenhető legyen, legalább 2-3 órára hűtőbe (vagy rövidebb időre fagyasztóba) teszem.
  5. A korongok töltéséhez a már kiszaggatott piskótára visszahelyezem a kiszúró formát, és megtöltöm a krémmel, tetejét elsimítom, majd óvatosan lehúzom a korongról, és így tovább. Időnként a felesleges krémet letörölgetem a kiszúró formáról.
  6. Végül olvasztott tortabevonóval díszítem a tetejüket.
Megjegyzések
  1. Málna helyett igazából bármilyen más bogyós gyümölcsöt el tudok képzelni. A kör alakú pogácsaszaggató helyett pedig használhatsz bármilyen tetszőleges formájú (szív, félhold, csillag stb...) kiszúrót is.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/