Rákóczi túrós
2017.01.27 | 11:25
Beküldve:Omlós tészta, Összes, Túrós vagy rizses
Rákóczi túrós
Fincsi.hu
2017-02-15 13:38:26
Nyomtatás
Sütési idő
25 min
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 12,5 dkg margarin
- 6 + 10 + 12 dkg porcukor (összesen 28 dkg)
- 1 tojás sárgája
- 3 tojás
- 1 cs. sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csipet só
- 1 dl tejföl
- 50 dkg túró
- 5 dkg mazsola
- 3 e.k. zsemlemorzsa
- 8 dkg sárgabarack lekvár
Elkészítési javaslat
- A lisztet, a margarint, 6 dkg porcukrot, a tojás sárgáját, a sütőport, a reszelt citromhéjat, a sót és a tejfölt összegyúrjuk, és fél óráig pihentetjük.
- A túrót áttörjük 10 dkg porcukorral, 3 tojás sárgájával kikeverjük, és hozzáadjuk a forró vízzel leöblített mazsolát.
- A tésztát kinyújtjuk, kivajazott, lisztezett tepsibe terítjük, megszurkáljuk villával és 180 fokos sütőben félig megsütjük.
- Megszórjuk zsemlemorzsával, rásimítjuk a tölteléket és 25-30 percig sütjük.
- Közben a maradék 3 tojásfehérjét a 12 dkg cukorral kemény habbá verjük.
- A forró sütemény tetejét megkenjük baracklekvárral, megrácsozzuk a habbal, visszatesszük a sütőbe, és enyhe pirulásig sütjük.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/