Rákóczi túrós

Rákóczi túrós

Rákóczi túrós

Rákóczi túrós
Nyomtatás
Sütési idő
25 min
Sütési idő
25 min
Hozzávalók
  1. 25 dkg liszt
  2. 12,5 dkg margarin
  3. 6 + 10 + 12 dkg porcukor (összesen 28 dkg)
  4. 1 tojás sárgája
  5. 3 tojás
  6. 1 cs. sütőpor
  7. 1 citrom reszelt héja
  8. 1 csipet só
  9. 1 dl tejföl
  10. 50 dkg túró
  11. 5 dkg mazsola
  12. 3 e.k. zsemlemorzsa
  13. 8 dkg sárgabarack lekvár
Elkészítési javaslat
  1. A lisztet, a margarint, 6 dkg porcukrot, a tojás sárgáját, a sütőport, a reszelt citromhéjat, a sót és a tejfölt összegyúrjuk, és fél óráig pihentetjük.
  2. A túrót áttörjük 10 dkg porcukorral, 3 tojás sárgájával kikeverjük, és hozzáadjuk a forró vízzel leöblített mazsolát.
  3. A tésztát kinyújtjuk, kivajazott, lisztezett tepsibe terítjük, megszurkáljuk villával és 180 fokos sütőben félig megsütjük.
  4. Megszórjuk zsemlemorzsával, rásimítjuk a tölteléket és 25-30 percig sütjük.
  5. Közben a maradék 3 tojásfehérjét a 12 dkg cukorral kemény habbá verjük.
  6. A forró sütemény tetejét megkenjük baracklekvárral, megrácsozzuk a habbal, visszatesszük a sütőbe, és enyhe pirulásig sütjük.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/