Mazsolás-túrós kuglóf

Hozzávalók:

  • 25 dkg puha vaj
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg túró
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 egész tojás
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet só
  • 5 dkg mazsola

Elkészítés:

  1. A mazsolát többször átöblítem, majd langyos vízbe áztatom.
  2. A citromot alaposan megmosom, lereszelem a héját. A túrót átpasszírozom egy szűrőn. A lisztet összekeverem a sütőporral és a reszelt citromhéjjal.
  3. A vajat kihabosítom a cukorral, majd hozzáadom a tojásokat és a sót.
  4. Alacsony fokozaton robotgéppel tovább keverem, közben kanalanként hozzáadagolom a túrót és a lisztet.
  5. A beáztatott mazsolát lecsepegtetem, és a masszához adagolom. A tésztát kivajazott és lisztezett kuglófformába öntöm.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütöm, tűpróbával ellenőrzöm.
  7. Amikor langyos, porcukrot szitálok rá.