Mazsolás-túrós kuglóf
Hozzávalók:
- 25 dkg puha vaj
- 25 dkg liszt
- 25 dkg túró
- 15 dkg kristálycukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 2 egész tojás
- 1 cs. sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
- 5 dkg mazsola
Elkészítés:
- A mazsolát többször átöblítem, majd langyos vízbe áztatom.
- A citromot alaposan megmosom, lereszelem a héját. A túrót átpasszírozom egy szűrőn. A lisztet összekeverem a sütőporral és a reszelt citromhéjjal.
- A vajat kihabosítom a cukorral, majd hozzáadom a tojásokat és a sót.
- Alacsony fokozaton robotgéppel tovább keverem, közben kanalanként hozzáadagolom a túrót és a lisztet.
- A beáztatott mazsolát lecsepegtetem, és a masszához adagolom. A tésztát kivajazott és lisztezett kuglófformába öntöm.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütöm, tűpróbával ellenőrzöm.
- Amikor langyos, porcukrot szitálok rá.