Foszlós fahéjas kalács

Foszlós fahéjas kalács
Habkönnyű, édes kelt tészta fahéjas cukorba hempergetve.
Nyomtatás
Tésztához
  1. 200 ml tej
  2. 20 g élesztő
  3. 90 g porcukor
  4. 500 g búzafinomliszt
  5. 7-8 dkg olvasztott vaj
  6. 2 db tojás
  7. csipet só
Tetejére
  1. vaj
  2. fahéjas cukor
Elkészítési javaslat
  1. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe, hozzáadjuk a cukrot, és rászórunk egy teáskanál lisztet. Letakarva 10 perc alatt felfuttatjuk.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk az élesztős tejet, az olvasztott vajat, a tojást és a sót, majd tészta állagúvá dolgozzuk. Miután a tészta összeállt, liszttel megszórjuk, lefedjük és addig kelesztjük, amíg kétszeresére nem növekszik.
  3. A megkelt tésztát 2 részre osztjuk. Egyenként hengert formázunk belőlük, félbe hajtjuk, majd kettes fonással összetekerjük.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük a két kalácsot, további fél órán át kelesztjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük. Félidőben érdemes a kalácsok tetejét fóliával letakarni.
  5. Miután megsült, még melegen megkenjük vajjal és beleforgatjuk a fahéjas cukorba.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/