Foszlós fahéjas kalács
2020.02.16 | 10:36
Beküldve:Kelt tészta, Összes
Foszlós fahéjas kalács
Fincsi.hu
2020-02-16 10:47:30
Habkönnyű, édes kelt tészta fahéjas cukorba hempergetve.
Nyomtatás
Tésztához
- 200 ml tej
- 20 g élesztő
- 90 g porcukor
- 500 g búzafinomliszt
- 7-8 dkg olvasztott vaj
- 2 db tojás
- csipet só
Tetejére
- vaj
- fahéjas cukor
Elkészítési javaslat
- Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe, hozzáadjuk a cukrot, és rászórunk egy teáskanál lisztet. Letakarva 10 perc alatt felfuttatjuk.
- A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk az élesztős tejet, az olvasztott vajat, a tojást és a sót, majd tészta állagúvá dolgozzuk. Miután a tészta összeállt, liszttel megszórjuk, lefedjük és addig kelesztjük, amíg kétszeresére nem növekszik.
- A megkelt tésztát 2 részre osztjuk. Egyenként hengert formázunk belőlük, félbe hajtjuk, majd kettes fonással összetekerjük.
- Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük a két kalácsot, további fél órán át kelesztjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük. Félidőben érdemes a kalácsok tetejét fóliával letakarni.
- Miután megsült, még melegen megkenjük vajjal és beleforgatjuk a fahéjas cukorba.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/